Dropper planlagt vaksinekrav for alle ved innreise

Et fly fra Thai Airways inn for landing på Phuket International Airport. Foto: Shutterstock

Den senere tids oppblomstring ac korona-smitte fikk et av nordmenns mest populære ferieland til å gjeninnføre krav om vaksinebevis på grensen.

Det var Thailands transportmyndigheter og luftfartsorganisasjon som før helgen varslet at nye krav kommer.

Dette fikk det norske Utenriksdepartementet til å melde lørdag ettermiddag at datoene for de nye reglene er fra 9. januar 2023 og at de skal gjelde frem til 31. januar 2023. Denne opplysningen er fjernet igjen mandag.

Innføring av nye regler ble knyttet til de store utbruddene som har vært, spesielt i Kina, den senere tiden.

Snudde

Nå har thailandske myndigheter besluttet at kravet om vaksinebevis likevel ikke skal gjennomføres.

De nye reglene ville ha betydd a alle som ankommer landet måtte kunne dokumentere at de har tatt minst to vaksinedoser. Dette kravet skulle gjelde over 18 år, og skal vises før man går om bord på flyet fra avreiseflyplassen.

Nå kan alle bare glemme dette innreisekravet, som altså er droppet.

Den norske ambassaden i Bangkok har, etter at reiseregelen ble fjernet på UDs nettsider, sendt flysmart24 en epost som forklarer hva som skjedde:

Ambassaden forklarer

«Når det gjelder innreiserestriksjonene i Thailand som ble innført etter midnatt til mandag 9. januar så var det offentlig informasjon fra Thailandske myndigheter gitt lørdag 8. januar. Ambassaden har som plikt å følge med på denne type informasjon og varsle Utenriksdepartementet slik at informasjonen blir lagt ut på regjeringen.no under reiseinformasjon. Det har betydning for forsikringsselskap og reisende at informasjonen alltid er oppdatert.

Mandag 9., på ettermiddagen, snudde thailandske myndigheter på sin egen beslutning og gikk tilbake til at det ikke skal være noen restriksjoner for innreise. Dette måtte da på nytt gjennom samme kanaler og da offentlig bli oppdatert på regjeringen.no.»