Ansatt på flyplassen stjal som en ravn fra passasjerene

Det var ikke småtterier politiet fant da de ransaket den flyplassansatte i Athen. Foto: Shutterstock

Gresk politi har de senere dagene jobbet med å avdekke en tyverisak med litt uvanlig bakgrunn. Det er en flyplass-ansatt som har blitt anholdt. Han har stjålet som en ravn fra passasjerers bagasje over lang tid.

Den 41 år gamle mannen har lagt kortene på bordet, og har ifølge avisen Naftemporiki innrømmet minst 70 tilfeller av bagasjetyveri over lengre tid. Han og kona er nå begge arrestert.

Mannens virksomhet på den internasjonale flyplassen i Athen ble avdekket da en passasjer til Tel Aviv i Israel kom frem og oppdaget at bare den ene av to kofferter kom med flyet.

Tømte bagasjene

Vedkommende etterlyste den andre kofferten, som bl.a. inneholdt et par tråløse hodetelefoner. Det gjorde at politiet kunne spore GPS-signalene.

Det ledet dem til den flyplassansatte som bodde i en utkantbydel av Athen.

Her gjorde politiet store øyne da de ransaket hjemmet til flyplassarbeideren. Han innrømmet raskt tyveriet av hodetelefonene.

Men det var mye mer.

Enkel tilgang

Her dukket det opp 35 mobiltelefoner, 19 bærbare høyttalere, 41 eksterne harddisker, 16 nettbrett, 41 armbåndsur, 41 damevesker, 23 par solbriller, 13 lommebøker, to bærbare datamaskiner samt smykker i form av ringer, halskjeder, øredobber, armbånd og kjeder.

Mannen hadde enkel tilgang til tyvegodset fordi han jobbet på hittegodskontoret på flyplassen.

Der tømte han bagasje som var blitt levert inn, og hadde bl.a. forsynt sin kone med en av de stjålne mobiltelefonene som ny kostet 1 500 euro, rundt 15 000 norske kroner.