Avliver myte om de som besøker flyplass-loungene

SAS-loungen på Trondheim Lufthavn Værnes gjenåpnet i dag. "Lounge-sjefen" i SAS, Pernilla Ljung Sallvik, er fornøyd med at tilbudet er tilbake. Foto: Knut-Erik Mikalsen

SAS er i ferd med å bygge opp sitt tilbud til reisende, også på flypassene. Det betyr også å kunne tilby de kundene som ønsker det, å kunne benytte seg av et eget lounge-tilbud mens de venter på avgang.

Værnes, Trondheim (flysmart24):

I dag gjenåpnet SAS sin lounge på Trondheim Lufthavn Værnes. Den har vært stengt siden pandemien satte flyene på bakken for tre år siden.

Nå er loungen igjen et tilbud ti SAS’ reisende, og alle andre med dagsaktuell billett på et selskapet innen Star Alliance.

Alle har adgang

Pernilla Ljung Sallvik er operational manager for SAS’ loungene, og avliver en myte blant mange:

At det kun er gullkortkunder og forretningsreisende på de dyreste billettene som kan benytte seg av lounge-tilbudet:

– Slett ikke. Dette er et tilbud til absolutt alle kunder hos oss, uansett hvilken billettkategori man reiser på så lenge man reiser med SAS eller Star Alliance. Noen har riktig nok adgang gjennom å ha gull- eller diamantkort hos oss eller annet Star Alliance-selskap. Men for alle andre er det mulig å kjøpe seg adgang, enten når man bestiller billetten eller «i døren» når man er på flyplassen. Mange på ferie- og fritidsreisende benytter seg av dette tilbudet, sier Sallvik ti flysmart24.

På Værnes ble det torsdag markert at loungen nå er åpen igjen.

Ingen tidsgrense

Det dreier seg om en såkalt kafe lounge, som er av en type som har et litt mindre utvalg av mat- og drikkevarer enn på loungene på de største flypassene i bl.a. Oslo, Stockholm og København.

Her serveres det ferske bakervarer gjennom hele dagen, kaffe, snacks, juice, frukt og den selvsagte havregrøten for de mange som etterspør den. Drikkevarer er uten alkohol.

Artikkelen fortsetter under bildene

Alt dette er tilgjengelig for de som har de nødvendige statuskort, og for alle andre som vil bruke et par hundre kroner for å kunne starte flyreisen på en mer behagelig måte enn i de ofte travle terminalene.

– Her kan man slappe av i rolige omgivelser. Mange bruker muligheten for å få seg en frokost før de reiser, mens andre setter pris på å kunne sitte i lounge for å jobbe mens man venter på flyter, forteller Sallvik.

Gjenåpner flere steder

I motsetning til loungetilbud hos andre selskaper som har en grense på opphold på tre timer før avgang, fins det ingen slik hos SAS.

– Nei, hos oss får risende komme når de vil. Deter det mange so tar seg råd til, og kan være vel anvendte penger når man tenker på hvilket prisnivå som fins på flyplassene, sier Sallvik.

SAS hadde før pandemien lounger også i Bergen, Ålesund og Tromsø. Sallvik forteller at SAS håper på å gjenåpne også loungen i Bergen.

I Tromsø ble loungen stengt på grunn av ombygging, og det er derfor ikke klart om SAS kan få areal til lounge der når ombyggingen er ferdig.

Populær pølsefest

Åpningen av loungen på Værnes skjer på en torsdag. Det er en dag som svært mange SAS-kunder har blinket ut på kalenderen, og en dag det er spesiell fest på SAS-loungene:

Da er det pølsefest, og det serveres pølser med tilbehør i mange timer fra tidlig ettermiddag. Da går det unna mange hundre kilo pølser.

Og den som trodde at dette med pølser var et særnorsk fenomen, kan tro om igjen:

– Nei, det skjer over alt hvor SAS har lounger, også i New York. Dette er et tilbud som vi vet at de reisende setter stor pris på, så dette kommer til å fortsette, sier Sallvik,

PS: Som andre lounger i SAS er Værnes åpen en time før første SAS-avgang på morgenen, og stenger 30 minutter før siste avgang for kveden. Den er åpen alle dager i uken. Adgangen bl.a. på Værnes koster 269 kroner kjøpt på nettet, og 329 kroner på flyplassen. Dessuten er det mulig å bruke bonuspoeng som betaling på loungene i Oslo, København og Stockholm. Det koster 3 000 poeng per person.