Setter inn Jumbojet på innenriksrute – her er sjansen

Det er dimensjoner over Boeing 747-400 Jumbojet. Fire motorer, og et vingespenn på 64.4 meter. Flyet er 19.4 meter høyt. Foto: Oliver Roesler/Lufthansa

Verdens mest kjente flytype, Boeing 747 Jumbojet, har fortsatt en sterk tiltrekning på mange flyentusiaster. Nå får de som ikke flyr langdistanse med flytypen en sjanse til å fly med «the Queen of the Skies», som den kalles, på kortruter i Europa.

Det er det tyske nasjonale flyselskapet Lufthansa som byr på denne muligheten. De som vil oppleve å fly skikkelige storfly får ikke en veldig lang tur i luften.

Flyet skal settes inn på rundturer mellom Frankfurt og Hamburg i mai. Det er en innenriks flyving som varer i 1 time og 10 minutter.

Pilotene må trene

Årsaken til at Lufthansa setter inn storflyet på ruten, er ikke at etterspørselen mellom de to tyske byene plutselig har eksplodert.

– Årsaken er at våre piloter trenger litt ekstra start og landinger, sier talsmann for Lufthansa i Europa, Boris Ogursky, til flysmart24.

Med korte ruter får pilotene flere avganger og landinger på trene på.

Sjansen for å få billetter skulle være rimelig store.

Liggeseter

Lufthansa skal bruke Boeing 747-400 maskinene på de aktuelle avgangene. Det er den minste av de to Jumbojet-typene selskapet har, og skal fly på datoene 2. mai, 4. mai, 11. mai, 18. mai og 25. mai.

Jumboen er innredet med 207 seter.

De som vil koste på seg noe ekstra når man først flyr Jumbojet, kan velge blant 45 seter på business class. De som vil reise økonomi, kan sikre seg et av de 162 setene som er «bak gardinen.»

Som man vet er et av kjennetegnene på Jumbojet’en at den har en kuppel foran på flykroppen. Det er det innredet seter i business class.

Fans blir fristet

På avganger flysmart24 har sjekket, er prisen for en økonomiklasse-billett mellom Frankfurt og Hamburg de aktuelle datoene på 85 euro, mens en business-billett koster 472 euro.

Dette er priser som er dynamiske, og kan derfor endre seg.

– Denne ekstra setekapasiteten vil selvsagt bli tilbudt våre kunder. Vi har ingen statistikk, men fra å skanne noen bestillinger vet vi at fans av flytypen Boeing 747 blir fristet til å oppleve en flytur på en kortreist rute med lavere billettpris, sier Ogursky.

Populære Palma-avganger

Lufthansa tilbyr fra tid til annen Jumbojet på Europa-flyvinger.

Mest kjent er de årvisse flyvningene fra Tyskland til Palma-flyplassen på Mallorca i påsken. Så også i år. Her har selskapet brukt den større 747-800 utgaven.

Disse flyvingene trekker også til de flyentusiaster fra hele Europa.