Flere flyselskap lanserer nye norske ruter i sommer

En av de nye rutene i sommer blir fra Oslo Lufthavn til Split. Den står Croatia Airlines bak, og skal bl.a. bruke Airbus A319 på ruten. Foto: Shutterstock

Flere utenlandske flyselskap har i løpet av vinteren meldt inn nye ruter fra Norge. Noen av dem er allerede i gang, noen dukker opp om noen uker.

De nye rutetilbudene satser på å trekke norske reisende til selskapenes hjemmemarkeder. Det betyr steder som i stor utstrekning er populære feriemål for nordmenn som søker med stabilt sommervær enn det vi kan oppleve her hjemme.

Dette er flytilbud som kommer i tillegg til de rutene som SAS, Norwegian og Widerøe oppretter foran sommeren.

Direkte til feriefavoritt

Andre av de nye rutene er ikke for turister til sol og varme, men til steder der nordmenn kan oppleve storbylivet. Det er også åpnet ruter som mest av alt skal frakte utlendinger inn til Norge.

For de som reiser ut og sverger til Kroatia som ferieland, har både Norwegian og SAS rutetilbud til dette landet.

Nå kommer én til, og det gjelder det kroatiske nasjonale selskapet Croatia Airlines. Det starter rute fra Gardermoen til Split fra den 14. mai og skal flys frem til 15. oktober. Dette er fra nå av en rute innen Schengen. Selskapet skal bruke en Airbus A319 på ruten, med 150 seter. I første omgang legger selskapet opp til en tur i uken, på søndager.

Lavpris-satsing

Det finske flyselskapet Finnair flyr til en rekke byer i Norge allerede, og legger fra juni opp til nok en destinasjon. Denne gangen er det ny rute fra Helsingfors til Bodø. Ruten skal flys av det delvis Finnair-eide regionselskapet Nordic Regional Airlines, og skal flys tre ganger i uken i sommersesongen.

Det Lufthansa-eide lavprisselskapet Eurowings utvider sin satsing i Norge, og starter en rute mellom Oslo og Düsseldorf. Den stater fra slutten av mars, og skal flys fire ganger i uken: mandager, torsdager, fredager og søndager. Selskapet skal fly ruten med flytypene Airbus A319 og Airbus A320.

Skotsk interesse

Som flysmart24 også har meldt skal det skotske flyselskapet Loganair forlenge sin rute mellom Oslo og Aberdeen, til Newcastle. Dette er en god nyhet for alle som vil til denne delen av England, og som nå slipper å måtte mellomlande på andre flyplasser – fortrinnsvis i London. Ruten flys hele uken, unntatt lørdager.

Det skotske selskapet har også vært ivrig på mer Norge, og har satt opp ruter fra Bergen og Stavanger, til henholdsvis Newquay og Newcastle.

Newquay ligger på sørvestkysten av Storbritannia, og er kjent for fisker og de senere årene også for å være et senter for romfartsindustri.

Bygger seg opp

Av de rutene som bringer turister inn til Norge er nok også Austrian Airlines-ruten mellom Wien og Tromsø.

Byen i nord har en rekke andre flyruter fra kontinentet som dekker interessen for vinteropplevelser med ruter til bl.a. Lufthansa fra Frankfurt og Finnair fra Helsingfors: Finnair flyr spesielt mange asiatiske turister til den største byen i Nord-Norge.

Dette er en rute for de som ønsker å oppleve vinter og nordlyset, og har fått en ukentlig avgang. Den startet i vinter og skal fortsette gjennom sommeren. Den er foreløpig planlagt frem til august 2023.