Ypper seg mot de store på ruter til populære reisemål

Fra slutte av mars blir flyreisen fra Oslo til Newcastle kjappere. Da starter Loganair med direkterute, som en forlengelse av ruten til Aberdeen som det åpnet på dette bildet. Foto: Loganair

Når nye flyruter lanseres, er det ofte de store flyselskapene som får mest oppmerksomhet. Når vi nå nærmer oss oppstart av flyselskapenes sommerruter, er det også andre og mindre selskap som gjør seg gjeldende.

Skotske Loganair er et slik selskap, som bl.a. vil gjøre det kjappere og enklere å komme seg fra Østlandet til den nordlige delen av England.

Ikke minst gjelder det de mange som er begeistret for byer som Newcastle, den mest folkerike byen i denne delen av landet.

Seks ganger i uken

Selskapet har satt i gang en av de største kapasitetsøkningene i selskapets historie foran 2023-sesongen.

Det omfatter fra slutten av denne måneden en direkterute fra Oslo Lufthavn. Den skal opereres daglig, unntatt lørdager.

Det er en forbindelse som skjer som en forlengelse av dagens rute Oslo – Aberdeen. Etter en stopp i Aberdeen fortsetter flyet til Newcastle, uten at de reisende må bytte fly.

Dermed slipper man den tidkrevende turen via for eksempel London med SAS eller British Airways, slik dagens ruteopplegg ofte tvinger reisende til. Turen til Newcastle er beregnet å ta 3 timer og 20 minutter inkludert mellomlandingen.

Stort selskap

Newcastle er kjent for et omfattende shopping-, fritids- og kulturtilbudene, og et pulserende natteliv. 

Loganair er Storbritannias eldste flyselskap som fortsatt er i drift.

Det opererer en flåte på 43 fly og sysselsetter over 800 ansatte over et overveiende innenlandsnettverk som betjener 34 britiske flyplasser.

Den nye ruten til Oslo skal etter det flysmart24 forstår flys med en jetflyet Embraer ERJ-145.  

I tillegg til Oslo starter Loganair også til Newcastle fra Stavanger fra 13. mars, og til Newquay fra Bergen.