Utvider flyflåten kraftig – kan få ny rute på 17 timer

Turkish Airlines drømmer om å åpne en ultralang flyrute. Det er snakk om Istanbul - Sydney non stop. Foto: Turkish Airlines

Flyindustrien er inne i en ny og kraftig vekst etter de internasjonale reiserestriksjonene. Flere selskap satser på å utvide flyflåten kraftig.

Et av disse selskapene er Turkish Airlines, som øker til opptil tre daglige avganger mellom Oslo og Istanbul i sommerprogrammet.

Turkish er i dag det flyselskapet med flest destinasjoner i verden, og har kraftige vokseplaner som bl.a. omfatter åpning av en ultralang flyrute.

Planlagt lenge

Selskapet skal doble flyflåten til over 800 fly i løpet av de nærmeste 10 årene. Det er dette som gjør at man henter frem igjen planen om å starte en non stop rute mellom Istanbul og Sydney i Australia, ifølge det australske nettstedet Executive Traveller.

For de som har fulgt med selskapet, er dette en «drømmerute» som selskapet har snakket om i mange år, men der planene har blitt stilt i bero. Kommer den i gang vil den ha en flytid på rundt 17 timer.

Flysmart24 var selv tilstede i salen i Istanbul da Turkish’ toppsjef i 2015 først åpnet for at dette var en rute som selskapet skulle få i gang. Siden har planene blitt utsatt, men hentes altså nå frem i forbindelse med planene om flere fly.

Nye flytyper

Nå opererer Turkish ikke med noe bestemt år når det gjelder denne ruten, men sier at planen skal kunne la seg realisere innen en 10-års periode.

Nettstedet skriver at Sydney var blant de «fremtidige rutene» som ble flagget i en investorpresentasjon fra Turkish Airlines i september i fjor, sammen med reisemål som Detroit, Santiago og Rio de Janerio.

Det fins i dag flere såkalt ultralange flyruter, og nettstedet peker på at flytyper som Airbus A350-1000 eller Boeing 777X kan gjøre non-stop flyreiser mellom Istanbul og Sydney til en mulighet.