Braathens klar for charteroffensiven i Norge

Slik ser de nye flyene til Braathens International Airways ut. De skal bl.a. fly norske Ving-kunder til Middelhavet i sommer. Foto: BRA

De som har ventet på at Braathens-flyene igjen skal bli å se på norske flyplasser, kan nå få et glimt av hvordan selskapets fly vil se ut. Et par av dem er allerede i trafikk i Sverige.

Flyet på bildet, som er et av det som skal bli fem fly av typen Airbus A319, er fotografert i forbindelse med en ruteflyvning mellom Stockholm Bromma og Malmø.

Selskapet har allerede vært satt inn på noen avganger, men det faste flyprogrammet begynner først senere.

Flyr for Ving

Som flysmart24 har skrevet tidligere, er det norskeide selskapet hyret inn for å fly chartergjester for Ving i sommer under navnet Braathens International Airlines.

Det betyr at selskapet blir å se på en rekke norske flyplasser denne kommende sesongen.

Avtalen mellom Braathens og Ving-konsernet er på tre år, og flyene skal engasjeres på pakkereisemarkedet fra Norge, Sverige og Danmark.

Selskapet er eid av Braathen-arving Per G. Braathen, som er bror til Erik G. Braathen som måtte gi opp forsøket på å holde liv i lavprisselskapet Flyr i Norge.

Fra disse norske flyplassene

I løpet av denne måneden skal Braathens ifølge Ving starte med flyvinger her i landet, og det skal skje fra ni norske flyplasser.

Etter at avtalen med Ving var i boks, fikk selskapet imidlertid enda en flyjobb:

Nå også for Apollo. Dermed har selskapet måttet hente inn enda flere fly av den litt større flytypen Airbus A320. Denne avtalen skal være aktiv først fra oktober måned.

De norske flyplassene som får Braathens-fly er flyplassene i Oslo, Bergen, Stavanger, Evens, Haugesund, Kristiansand, Kristiansund, Ålesund og Trondheim.