Dropper papir – vil over på digitale boardingkort

Emirates vil redusere søppel, og går over til digitale billetter i Dubai fra mandag. Det er ventet at det også vil skje fra Oslo etter hvert. Foto: Emirates

Stadig flere flyselskap velger å fase ut bruken av papirbilletter så mye som mulig for å unngå forsøpling på flyplassene og andre steder. Foreløpig sist ut er det Dubai-baserte flyselskapet Emirates.

Fra mandag av skal de som starter reisen i knutepunktet Dubai, eller som er på gjennomreise på flyplassen der og trenger nytt boardingkort, i størst mulig grad unngå å bli utstyrt med boardingkort av papir.

Norge-sjefen tror denne praksisen også vil komme til Oslo.

Anbefaling

Selskapet går for en digital løsning på mobile enheter, og der alle nødvendige reisedokumenter kan lastes ned og ligge på selskapets app.

Så langt er det ingen tvang i opplegget, dette er i første omgang en anbefaling fra selskapet. De som trenger det, skal fortsatt få en papirbillett.

For de som reiser fra Norge, vil mandagens endringer ikke innebære noen endringer:

– Vi tilbyr både papir og digitale boardingkort – i app eller via sms – og det er allerede veldig mange som reiser med elektronisk boardingkort, og sjekker inn i vår app, sier Norge-sjefen for Emirates, Terje Grue, til flysmart24.

Kan komme til Oslo

Han forteller at reisende som starter turen i Dubai i første omgang nå vil tilbys det digitale boardingkortet, og at dette er en praksis som også vil komme på andre steder:

– Det ligger vel i kortene at man også ønsker å være mer proaktive på dette på de såkalte «utestasjonene», som for eksempel Oslo, sier Grue.

Emirates har daglig rute mellom Dubai og Oslo Lufthavn.