KLM har appetitt på mer av det norske flymarkedet

Det nederlandske flyselskapet KLM vil ha større del av det norske markedet. Foto: KLM

Det nederlandske flyselskap KLM har de senere månedene økt sin frekvens kraftig mellom hjemmeflyplassen i Amsterdam og flere norske flyplasser.

Sist ute var Torp Sandefjord Lufthavn der selskapet for kort tid siden markerte at de igjen har to daglige avganger mellom Sandefjord og Schiphol-flyplassen.

KLM nærmer seg stadig mer nivået fra før pandemien da Air France-KLM hadde et 30-talls avganger hver dag fra ulike flyplasser her i landet. Selskapet legger ikke skjul på at det har appetitt på mer av det norske markedet.

Større fly eller flere avganger

Mange skal til Amsterdam, men de fleste bruker flyplassen som mellomlanding for å kunne bruke KLMs store globale rutenett.

– Vi skulle gjerne ha enda flere avganger enn i dag eller satt inn større fly for på den måten å øke kapasiteten. Foreløpig er det ikke aktuelt, sier Norge-sjefen for Air France-KLM, Halvor Gløersen, til flysmart24.

KLM har avganger til Amsterdam fra syv norske flyplasser. Den største trafikken er fra Oslo Lufthavn. Dessuten fra Torp, Kristiansand, Stavanger, Bergen, Ålesund og Trondheim.

Slik blir det fremover. Gløersen sier at det ikke er noen planer for KLM nå om å åpne ruter på flyplasser i Nord-Norge, som Bodø eller Tromsø.

Tre ganger daglig

I dag bruker KLM som oftest sin minste flytype, Embraer E175, på sine ruter til og fra Norge. Cityhopper-flyene har 88 seter.

På Oslo Lufthavn brukes også større flytyper, bl.a. Boeing 737-800 som hart 186 seter.

Artikkelen fortsetter under bildet

Norge-sjefen for KLM, Halvor Gløersen (t.h.) kunne feire to daglige avganger igjen fra Torp Sandefjord Lufthavn. Helt til venstre markedssjef på Torp, Tine Kleive-Mathisen. Foto: Torp

Før økningen på Torp satte selskapet også inn flere frekvenser både fra Trondheim og Ålesund. Fra Værnes flys det nå inntil tre ganger daglig, mens Vigra ved Ålesund fikk sin andre daglige avgang nylig.

Knutepunkt

På Torp var det stor glede over at KLM er tilbake med morgenflyet, som ifølge flyplassen har vært sterkt savnet:

– Amsterdam som knutepunkt for one-stop reiser til resten av verden er svært viktig for det internasjonale næringslivet i Vestfold- og Grenlandsregionen. Morgenavgangen har vært dypt savnet og det har vært et stor press i markedet for å få denne tilbake, sier Tine Kleive-Mathisen. Hun er markedssjef på Torp.

Skal videre

Ruten trafikkeres to ganger daglig, med avganger fra Torp morgen og ettermiddag.

Med disse avgangstidene treffer de reisende svært godt på videre forbindelser til både Europa, USA og Afrika. Brorparten av de reisende drar videre fra Amsterdam med KLM og partnere på europeiske og oversjøiske ruter.

Andre veien er ruten Vestfold og Telemarks viktigste forbindelse for internasjonale forretningsreisende og turister som skal til vår region.