Snapper SAS-rute – åpner ny direkterute fra Oslo til USA

Norse-eier Bjørn Tore Larsen med rutenyhet i dag - starrter non stop Oslo - Miami.

Det norske langdistanseselskapet Norse Atlantic Airways, der Bjørn Kjos er blant investorene, satser videre på nye ruter til reisemål med sol og varme som merkevare.

Det er ikke lenge siden selskapet gikk ut med rutenyheten Oslo – Bangkok.

I dag kommer en ny rutenyhet – non stop rute fra Oslo Lufthavn til Miami International Airport fra 20. september. Denne ruten har SAS operert i noen år, men ser ut til å ha kuttet den fra vintersesongen av fra Oslo.

Satser på Miami

Da har Norse grepet sjansen og starter ruten i stedet, og kaller ruten South Florida.

– Da konsentrerer vi oss om Miami, og stanser dagens rute til Fort Lauderdale, opplyser kommunikasjonsdirektør Philip Allport i Norse til flysmart24.

Oslo-ruten til Miami-ruten operere to ganger i uken, og der minsteprisen i dag er fra 3 009 kroner en vei, inkludert alle skatter og avgifter.

Ruten blir ifølge nettsidene til Norse operert på fredager og mandager fra Gardermoen, med en flytid på 9 timer og 55 minutter.

Gjennom vinteren

Ruten starter fra 20. september. Miami- og Bangkokurtene vil være i drift gjennom hele vintersesongen 2023.

– Vi er glade for å kunne tilby det populære reisemålet Miami som en del av vårt vinter-rutenettverk. Miami har høy passasjeretterspørsel, med både direkte- og tilknyttet trafikk som er større enn andre flyplasser i regionen, sier Bjørn Tore Larsen, administrerende direktør i Norse Atlantic Airways.

Ferieruter

Norse starter også Miami-rute fra den stadig voksende basen på London Gatwick-flyplassen, fra 18. september.

Det går inn i et uttalt mønster fra Norse: Selskapet vil satse mer på ruter til populære oversjøiske reisemål, fremfor de rene storbyrutene.

Derfor har selskapet, som flysmart24 har skrevet, den senere tid lansert tre nye Karibia-ruter fra London, i tillegg til Bangkok-ruten fra Oslo.