Priskuttene fortsetter på Syden-reiser i sommer

Syden-reiser selges med betydelige rabatter også i juli. Foto: Shutterstock

Billigsalget av Syden-reiser fortsetter., og omfatter også reiser i årets absolutte høysesong som er skolenes sommerferie.

Nå er det TUI som legger ut det som er igjen av usolgte turer i resten av juni, juli og august. Det omfatter fly og hotell, og gjelder som regel en uke.

De som slår til på de mest rabatterte reisene kan nå oppnå et priskutt på opptil 70 prosent i forhold til prisen TUI har forlangt for de som til nå har kjøpt opphold på samme hotell og med samme standard.

De smarteste har ventet?

Alle typer reiser ligger ute til rabatterte priser, også luksus-feriene med hoteller med TUIs aller høyeste rangering.

Dermed kan de som legger mest vekt på pris, ha spart tusener på å ha ventet til nå med å kjøpe årets Syden-ferie.

Det er kommunikasjonssjef Anne Mørk-Løwengreen i TUI Norge ikke uten videre enig i:

– Det kommer det an på hva man prioriterer. Prisene er dynamiske og endrer seg hele tiden. Mange av våre kunder ønsker seg tilbake til det samme hotellet eller reisemålet hvert år. For mange er det også viktig å reise i enkelte uker, da gjerne i fellesferien. Det er de mest populære reisemålene, tidspunktene og hotellene som bestilles først, så da er det lurt å være tidlig ute, sier Mørk-Løwengreen til flysmart24.

Har ventet, bestiller nå

Hos Nordens største reisebyrå for fritidsreiser, Ticket feriereiser, kan markeds- og administrasjonssjef Ellen Wolff Andresen bekrefte at det er mange rabatterte reiser til salgs for tiden:

– Etter en lang periode med høye priser ser vi nå at prisene på både restplasser og sensommerreiser har sunket betydelig de siste ukene. Plutselig er det et stort utvalg av rimelige reiser til spennende reisemål, og vi har mange kunder i butikkene våre og på nettsiden vår som tidligere i år lot være å bestille sommerreise, men nå har kommet tilbake for å finne en billig restplass i stedet, sier Wolff Andresen.

Tilbud i hele sommer

Hos TUI vil man ikke oppgi hvor stor andel av reisene som er usolgt i en bestemt periode, og vil derfor ikke si noe om hvor mange usolgte Syden-ferier selskapet sitter inne med.

Men, de prisene som ligger ute nå er svært gode:

–  Vi har fortsatt reiser til salgs gjennom hele sommeren, så de som har en mer fleksibel ferie og kan reise på kort varsel, kan gjøre gode reisekupp nå. Vi har gode kampanjer og muligheter også til de mest populære stedene og hotellene. Det er gode nyheter for etternølerne, sier hun.

Liten reisebekymring

Mange har pekt på at Syden-salget ville dempes på grunn av manges anstrengte privatøkonomi. Det har i alle fall ikke påvirket de som er kunder hos charterferie-selskapene, skal vi tro aktørene.

Hos TUI har man heller ikke merket at folks reisekjøp har endret seg som følge av valutasituasjonen.

– I veldig liten grad. Det er fortsatt Spania og Hellas som er mest populært å reise til. Nordmenn er smarte forbrukere og vet at det fortsatt er billigere der, selv om forskjellen er mindre nå. Det vi ser er at folk er ekstra ivrige i jakten på gode tilbud og at de er mer oppmerksomme på reisemål som Bulgaria og Tyrkia. All inclusive er også ekstra populært I år, sier Mørk-Løwengreen.

Eksempler på rabatterte turer i sommer

Her gir flysmart24 noen få eksempler på restplass-tilbud med avreise i juli. Prisen er for en uke og 2 personer, og med avreise fra Oslo:

  • 4. juli: Leiligheter New Ionia, Samos (3T) fra kr. 17 3242 til kr. 9 332. Rabatt: 46 prosent.
  • 7. juli: Blue Star Ibiscos Garden, Kreta (4T) fra kr. 19 654 til kr. 13 824. Rabatt: 30 prosent.
  • 8. juli: Blue Star Paraiso de Alcudia, Mallorca (4T), fra kr. 25 304 til kr. 15 524. Rabatt: 39 prosent.
  • 10. juli: Simos Magic Beach Apartments, Kypros (3T) fra kr. 21 038 til kr. 16 254. Rabatt: 23 prosent.
  • 12. juli: Obor Beach Resort, Obzor Bulgaria (4T) fra kr. 20 602 til kr. 17 268. Rabatt: 16 prosent.