Lei støyende turister – får bot for å trille kofferten

I Dubrovnik bør du helst ikke slepe trillekofferten etter deg i gatene. Det kan bli veldig dyrt. Foto: Shutterstock

At turisme fører med seg en god del støy og forurensing, er noe de fleste reisemålene har erkjent er en del av prisen å betale for å leve av turisme.

Kroatia er en av sommerens populære reisemål. Her har myndighetene i kystbyen Dubrovnik laget et eget «respekter byen»-program i et forsøk på å dempe de verste utslagene av den massive turismen.

Borgermesteren har ifølge nettstedet Ladbible.com nå satt en ny grense for hva de lokale myndighetene tolerer av støy i gamlebyen:

Som følge av mange klager fra de faste innbyggerne vil han nå stanse alle turistene som sleper trillekoffertene etter seg gjennom gatene.

Derfor har han nå innført en bot for de som bryter det nye forbudet.

Ifølge nettstedet risikerer folk bøter å opptil 228 pund, eller 3 000 norske kroner – hvis de sleper trillekofferten etter seg i gatene.

Han håper at trusselen om bot skal få besøkende i sommer til å bære trillekoffertene sine, ikke rulle de gjennom byens gater.

Han har også planer om å lage en budordning der turistene leverer sine kofferter ved bygrensen, og der de blir kjørt til hotellene av egne folk.