Biter seg fast som den nye lavpris-favoritten i Europa

Det spanske lavprisselskapet Volotea vekker oppsikt med sin dekor på flykroppen. Det har en enhetsflåte med Airbus A319. Foto: Shutterstock

I mange år var det vanlig å se Norwegian i posisjonen som det beste lavprisselskapet i de ulike kåringene for Europa og globalt.

Nå er det derimot et annet selskap som ser ut til å ha klort seg fast som lavpriskundenes favoritt i Europa:

Det spanske selskapet Volotea, som har flyene med den litt uvanlige dekoren, går helt til topps i den prestisjefylte kåringen 2023 World Airline Awards.

Erstattet Norwegian

Det er et nokså ukjent flyselskap i Norge, men et vanlig syn for de som reiser mye på spanske flyplasser. Det har ingen ruter til Norge, men tre ruter til bl.a. København og Aalborg som de som er nærmeste oss.

Sist flysmart24 omtalte selskapet, hadde det vunnet en annen konkurranse to år på rad – World Travel Awards. Det var i fjor.

Nå er det kåret til Europas beste lavprisselskap i den kanskje enda mer anerkjente World Airline Awards som analyseselskapet Skytrax står bak.

– Vi er overlykkelige over å ha vunnet denne prisen for første gang, sier Carlos Muñoz, grunnlegger og administrerende direktør i Volotea etter å ha fått prisen.

Dette er de 10 beste

Norwegian figurerer ikke på listen over de 10 beste i denne konkurransen. Den listen ser slik ut:

  • 1. Volotea, Spania
  • 2. Transavia France, Frankrike
  • 3. Air Baltic, Latvia
  • 4. Jet2, Storbritannia
  • 5. Easy Jet, Storbritannia
  • 6. Vueling Airlines, Spania
  • 7. Ryanair, Irland
  • 8. Eurowings, Tyskland
  • 9. Wizz Air, Ungarn
  • 10. Play, Island

Kilde: Skytrax

Volotea har vokst raskt siden det ble startet i 2011. Det har i dag over 40 millioner passasjerer, og et rutenett med 360 ruter som dekker det meste av det sentrale og sørlige Europa.

Mange utmerkelser

På andreplass på årets ranking finner vi den franske utgaven av lavprisselskapet Transavia. Et nytt bekjentskap på norske flyplasser da det åpnet rute mellom Oslo Lufthav og Paris Orly-flyplassen i vår.

Vi legger også merke til at Air Baltic kommer høyt på årets liste, et selskap som i årenes løp har hentet inn mange utmerkelser for sin service og komfort om bord.

Kommet seg inn

Islandske Play, som har forsøkt seg også på det norske markedet, har også klart å komme seg inn på årets liste.

Med sine helrøde flykropper anses Play som en etterfølger av det tidligere selskapet WOW, som gikk konkurs før pandemien.

PS: Skytrax Airline World Awards er basert på vurderinger fra over 20 millioner reisende. De mange reisende representerer mer enn 100 forskjellige nasjonaliteter, og har nøye vurdert 325 flyselskaper i perioden september 2022 til mai 2023.