Etter seks år med Norwegian overtok et nytt flyselskap

Spanske Volotea er et ukjent selskap i Norge, men vokser raskt i det sørlige Europa. Foto: Volotea

Kampen om utmerkelser innen flyindustrien er intens. For oss nordmenn har SAS og Norwegian vært gjengangere i internasjonale konkurranser om å være det beste flyselskapet, i ulike konkurranser.

En av de mest sentrale kåringene er det årlige World Travel Awards, og her har spesielt Norwegian utmerket seg de senere årene. Da både som nominert til priser og som vinner.

I seks år på rad – fra 2015 til 2020 – gikk Norwegian av med seieren som Europas beste lavprisselskap.

Overtok Norwegians plass

Da seiersrekken ble brutt var det av et spansk selskap. Det er trolig ukjent for de fleste her i landet, men vokser og blir en stadig større aktør nedover i Europa.

Det dreier seg om flyselskapet Volotea, som de to siste årene har vunnet prisen som det beste lavprisselskapet i Europa i World Travel Awards-konkurransen.

I årets konkurranse var selskapet nominert sammen med Norwegian, britiske EasyJet og Jet2, irske Ryanair og spanske Vueling.

Vokser raskt

Selskapet har ingen ruter til Norge ennå, men beveger seg sakte nordover, og har rute til Aalborg og snart også København som de nærmeste byene for oss.

Volotea har sin base i Barcelona, i likhet med en av konkurrentene – Vueling.

Det er ikke tilfeldig. For grunnleggerne av de to selskapene er de samme to personene –  Carlos Munoz and Lázaro Ros.

Oppretter nye ruter

Mange dømte dette selskapet nord og ned da det ble startet. Ikke minst fordi det tok mål av seg til å satse på små og mellomstore byer i Europa.

De tok helt feil.

Volotea vokser raskt og har i dag over 40 millioner passasjerer, og et rutenett med 360 ruter som dekker det meste av det sentrale og sørlige Europa.

Veksten gjør at selskapet etter hvert har baser i flere land enn Spania. Det har nå fly plassert både i Italia, Frankrike og Hellas.

Flere ruter til Frankrike

Det gjør at Volotea også oppretter nye ruter fra sine baser.

De nye rutene som selskapet har opprettet og skal starte fra Danmark, er ikke til selskapets hjemland Spania, slik man skulle tro.

Ruten til Aalborg er til Napoli, og de to nye rutene fra København er til Marseille og Nantes i Frankrike.

Selskapet har nå en enhetsflåte bestående kun av Airbus-fly. Det har 20 fly av typen Airbus A319 og 21 fly av det større Airbus A320.