Nektet å gi fra seg flysetet til familie – mest lest i år

Det oppsto krangel på flyet da alenereisende nektet å gi fra seg setet slik at familie fikk sitte sammen. Etterpå var det han som reiste alene som fikk ros. Illustrasjonsfoto: Shutterstock

Det er årets siste dag og tid for å gjøre en oppsummering for flysmart24 og vise hvilke saker våre lesere har sett mest pris på i 2022. Det har vært publisert hundrevis av artikler, men det er likevel ikke tvil om hvilken som ble mest lest.

Det ble historien om mannen som reiste fra Hellas til USA, og som hadde kjøpt seg sete langt foran i flyet for å kunne reise komfortabelt og komme seg raskt ut av flyet etter den 10 timer lange flyturen.

En familiemor på det samme flyet hadde andre planer. Hun ville gjerne overta det setet mannen satt i der fremme slik at hun kunne sitte sammen med sin øvrige familie. Så kunne han flytte bak i flyet der hun hadde sete.

Massiv støtte

Dette nektet mannen, og fikk massiv ros i kommentarfeltet vårt. Denne saken hadde i alt nesten 200 000 visninger, og gikk helt til topps på vår leserstatistikk for 2022.

Du kan lese hele saken her: Nektet å gi fra seg flysetet til familie – får ros

Saken som ble nest mest lest var en sak om hvilke grenser som gjelder ved hjemkomst fra utlandet for de som velger å ta med seg matvarer hjem.

Mat med seg hjem

Her er det klare regler, og hvis man ikke setter seg inn i disse kan det ende på verst mulig vis – at du mister matvarene, og attpåtil får deg en bot.

Du kan lese hele saken her: Noe er forbudt å ta med hjem etter utenlandsturen

Nordmenn flyr mye, og er åpenbart interessert i hvilke flyplasser som tilbyr den beste service, og som det kan være greit å legge en mellomlanding inn på.

En slik historie ble den tredje mest leste saken i 2022, og den handlet om flyplassen i Zürich som er kåret til den beste flyplassen i Europa de siste 19 årene.

Er den virkelig så bra at den fortjener en slik merittliste? Du kan bedømme selv i denne artikkelen:

Europas beste flyplass kåret – samme vinner 19 år på rad

Pass-trøbbel

Det har vært mye oppmerksomhet rundt pass-situasjonen her i landet dette året. Det har sin forklaring i at politiet ikke klarte å produsere nye pass i tilstrekkelig mengde og tempo.

En av sakene som ble mest lest på flysamrt24 handlet om nettopp dette: Flere hundre tusen nordmenn kan glemme pass-stresset

Prioritering ved overbooking

Har du blitt overbooket på fly noen gang? Visste du at det fins klare regler hos flyselskapene som bestemmer hvem som blir prioritert og blir med, og de som må vente.

Reglene fins i denne saken: Ikke tilfeldig hvem som må stå over ved overbooking

Her er resten av 10 på topp-listen for 2022:

Snudde flyet og hentet far og datter – får kritikk

Nå gir Norwegian ny informasjon før du går om bord

Ble flyttet til et bedre hotell – det ødela hele ferien

Kaptein grep personlig inn – det reddet kvinnens hjemtur

Norsk reise-veteran fraråder all inclusive-ferier