Kaptein grep personlig inn – det reddet kvinnens hjemtur

Kaptein på Flyr, Kristian Kirkevaag (innfelt), får mye ros etter sin opptreden for å fikse billett til uheldig kvinne som skulle hjem fra Paris. Foto: Knut-Erik Mikalsen/Privat

Da kapteinen ble klar over at det var et ledig sete på flyet til Oslo og at en uheldig passasjer uten gyldig billett ventet ved gaten og ville være med, grep han personlig inn. Det reddet hjemturen for den norske kvinnen.

Hendelsen inntraff på et fly fra det nye norske selskapet Flyr for noen dager siden. Den står i strek kontrast til mye av det som ofte formidles av opplevelser på fly – dyre billetter og stadig dårligere service.

Kapteinen hos Flyr, Kristian Kirkevaag, blir rost opp i skyene etter sin høyst uvanlige innsats for å få alle med. Historien har også skapt enorm begeistring på sosiale medier, med bl.a. nærmere 6 000 liker-klikk på Linkedin.com.

Feil med betalingen

Utgangspunktet for historien var et norsk par som var på storbytur til Paris. Det korte oppholdet ga så mye mersmak at de bestemte seg for å forlenge det med en dag.

De ville endre billettene sine hjem, og det var da starten på problemene begynte.

Mannen skriver at han betalte med kort, og partneren med Vipps. Dermed regnet de med at de kunne bli over en dag til. Det var i alle fall det de trodde.

For det de ikke var klar over før de kom til flyplassen var at det som var en feil på Vipps gjorde at betalingen ikke hadde gått gjennom. Dermed sto hun uten billett, mens han hadde sin bekreftet.

Oppdager ledig sete

Da hun forsøkte å ordne seg en ny billett i siste liten, fikk hun beskjed om at flyet var fullt. Med dagens flytilbud er det ikke gitt at billett med annet selskap lar seg løses med et knips. Hun måtte derfor ta til takke med en annen reiserute, en dyr billett via München og en flere timer lengre reise.

De så for seg å måtte reise hver for seg, og mannen tok farvel og gikk om bord hos Flyr mens kvinnen belaget seg på en lang omvei hjem.

Da flyet fyltes opp og alle hadde kommet om bord, oppdaget mannen plutselig at det var et ledig sete, og det ved siden av ham selv.

Tar kontakt med kapteinen

Han kontakter sin kjæreste som fortsatt venter ved gate, og bestemmer seg for å ta kontakt med kapteinen om bord.

Så skjer noe som sjelden hender når et fly er klar til avgang og avgangen egentlig er stengt:

Kirkevaag får høre om den uheldige kunden som måtte reise fra sin kjære. Han ser at det ennå er noen minutter til flyet skal forlate terminalen på Charles de Gaulle-flyplassen:

– I og med at vi hadde noen minutter på oss, bestemte jeg meg for å prøve å hjelpe ham med saken. Gjorde først en velkomst over høyttaleranlegget. Jeg informerte passasjerene om at vi var klare til å gå på rutetid, men at jeg i mellomtiden skulle prøve å hjelpe en fortvilet passasjer oppe i gate med et billettproblem, forteller Kirkevaag til flysmart24.

Fikk åpnet avgangen

Han forlot cockpit og fulgte den mannlige delen av følget tilbake til gaten, der kvinnen sto og ventet.

– Der møtte vi hans kjæreste. Gate-personalet var ikke veldig optimistiske, ettersom de hadde stengt gate, samt at hun ikke hadde billett. Jeg argumenterte med at det fortsatt var noen minutter til avgangstid, og sa at de kunne “åpne gate” mens jeg ringte operasjonssenteret i Flyr hjemme i Norge. Etter noen minutter på telefonen med mine kolleger hjemme fikk vi fikset henne billett, og hun dukket opp i systemet. Vi kom oss raskt om bord og pushet (ble skjøvet fra gate av traktor. red. anm.) nøyaktig på rutetid, forteller Kirkevaag.

Spesiell hendelse

Hos Flyr understreker man at dette var en spesiell hendelse som ikke er vanlig service. De er likevel glade for at selskapet kunne løse denne akutte saken til det beste for passasjerene, og det uten at det gikk ut over de andre reisende.

Nå blir Kirkevaag rost kraftig på sosiale medier, også av bransjefolk.

Blant de som kommenterer saken bemerker de det de omtaler som «sjeldent god personlig service utøvd av en pilot som vanligvis ikke har noe med hverken booking eller service å gjøre.»

Andre forteller at de også har hatt problemer med Vipps API.