Europas beste flyplass kåret – samme vinner 19 år på rad

For 19. gang på rad har Zürich Internation Airport blitt kåret til Europas beste flyplass. Nå skal den gjennomgå en omfattende modernisering. Foto: Zürich Airport

Det er ikke mange forunt å kunne smykke seg med tittelen «Europas beste flyplass.» Kåringen har skjedd hvert år siden før årtusenskiftet.

Vinneren for 2022 er pekt ut – det ble Zürich International Airport.

Det kan ikke sies å være noen stor overraskelse. Den samme flyplassen har blitt kåret til Europas beste hele 19 år på rad.

Danket ut flere konkurrenter

Det er World Travel Awards som står bak kåringen.

De som følger disse kåringene kan nå konstatere at Zurich-flyplassen har vunnet hvert eneste år siden 2004.

Flyplassens sjef, tar ikke æren for dette alene. Han sier:

– Jeg vil understreke at dette bare er mulig takket være godt samarbeid mellom alle selskapene på Zürich lufthavn, sier Stephan Widrig stolt.

Eneste med 5 stjerner

Kåringen er basert på kundeopplevelser på flyplassen, og kvaliteten på tilbudet og servicen på og rundt flyplassen.

Flyplass-sjefen lover at lufthavnen ikke skal hvile på sine laurbær, men er i gang med å utvikle flyplassen slik at kundeopplevelsene blir enda bedre enn i dag.

Flyplassen er denne måneden i gang med å fornye sitt shoppingområde. I tillegg skal det igangsettes en omfattende renovering. Den skal gå over flere etapper og ifølge flyplassen gjøres reisendes opplevelse hyggeligere og mer romslig enn i dag.

Disse måtte også gi tapt

Zürich danket ut konkurrenter som Schiphol i Amsterdam, El Prat-flyplassen i Barcelona og München Airport.

Sistnevnte har i mange andre sammenhenger kåret til Europas beste og er rangert som en 5-stjerners flypass av Skytrax – som den eneste i Europa.

Ikke nok med det, Zürich danket også ut den nye flyplassen i Istanbul, nye Berlin Brandenburg Airport og Roma Fuimicino Airport som også var nominert i klassen for Europas beste.