Flere besvimte – innestengt i glohett Ryanair-fly

Passasjerer på Ryanair-flyet måtte behandles ut på flyplassen i Malaga av akuttmedisinsk personell. Foto: Skjermdump/TikTok

Flere passasjerer besvimte og noen fikk panikkanfall etter at de ble innstengt i et Ryanair-fly i flere timer i den en glohet kabin.

Hendelsen inntraff på flyplassen i Malaga og skjedde under den trykkende hetebølgen over det sørlige Europa.

Det endte med at akuttmedisinsk personell måtte rykke ut for å komme de syke passasjerene til unnsetning, melder avisen The Mirror.

Ryanair har forklart at flyet fikk «en mindre teknisk feil» da det skulle forlate flyplassen sist onsdag.

Selskapet satset på at reparasjonen skulle gå raskt, og lot derfor passasjerene bli sittende inne i kabinen før de skulle ta av mot Milano.

Det viste seg snart at klimaanlegget, som skulle forsyne flyet med kjølig luft, ikke virket. Det gjorde at det raskt ble uutholdelig varmt inne i flyet.

Artikkelen fortsetter under videoen

@iconize

Grazie dell’orrenda esperienza @Ryanair

♬ suono originale – Marco Ferrero

«Det var som å være inne i en badstue med dørene låst,» har noen forklart.

Først etter tre timer ble dørene åpnet og passasjerene sluppet ut på flyplassen. Da måtte ambulanser tilkalles for å ta seg av flere av passasjerene, som ble behandlet liggende ute på flyplassen.

Ryanair har bekreftet hendelsen, og skriver i en uttalelse at mannskapet holdt dørene igjen fordi de håpet å beholde avgangstiden.

Da feilen på flyet ble reparert, fikk passasjerene utlevert vann før ferden gikk videre til bestemmelsesstedet Milano.