TUI stanser alle charterfly til Rhodos frem til tirsdag

Et Jettime-fly skulle ha reist til Rhodos søndag for TUI. Det er kansellert. Foto: Shutterstock

De voldsomme brannene på den greske ferieøya Rhodos har ført til at tusenvis av turister har blitt evakuert fra de områdene som er rammet.

Også mange nordmenn er blitt hentet ut fra de hotellene de har bodd på. Enten fordi de har blitt rammet, eller som har vært betraktet som utsatte for å kunne bli berørt av brannene.

Til nå har reiseselskapene likevel sendt fly fra Norge til Rhodos søndag. Apollo sendte et fly fra Gardermoen klokken 06.40, mens Ving sendte et fly klokken 07.00.

TUI stanser alle fly

TUI skulle også ha sendt et fly søndag ettermiddag. Flyet, innleid fra det danske flyselskapet Jettime, skulle ha forlatt Gardermoen klokken 16.10.

Dette er søndag formiddag stanset.

– Jeg fikk akkurat beskjed om at TUI kansellerer alle vårer flygninger til Rhodos fra og med nå og inntil tirsdag, opplyser kommunikasjonssjef Anne Mørk-Løwengreen i TUI til flysmart24 søndag morgen.

Hos Ving sier Norge-sjef Marie-Anne Zachrisson til flysmart24 søndag formiddag at deres fly går som normalt.

Får pengene tilbake

Et Sunclass-fly lettet fra Oslo Lufthavn mot Rhodos klokken 07.09 i morges, mens et annet skal fly til flyplassen på øya senere i ettermiddag:

– Flyene går som normalt. I går kontaktet vi 30 av våre gjester som skulle ha bodd i områder som er evakuert. De er avbestilt og får pengene tilbake. Neste flyavganger til Rhodos fra Norge er onsdag for Ving. Vi har ca. 2 500 gjester på Rhodos, opplyser Zachrisson.

Vanlige regler gjelder

Apollo har søndag fly fra både Oslo, Stavanger, Trondheim og Bergen til Rhodos.

– Alle disse flyvningene gikk/går som planlagt, men vi kansellerte reisene til de som hadde booket hotell i området som nå er blitt evakuert grunnet skogbrannen. Rhodos er en stor øy hvor Apollo tilbyr over 70 hoteller fordelt på 6 ulike reisemål. I Lardos, området sør på øya som er berørt av brannen, tilbyr vi totalt 8 hotell. Det er altså kundene som har bestilt en reise hit som nå har fått ferien sin kansellert, sier informasjonssjef Beatriz Rivera i Apollo til flysmart24.

Hun sier at så lenge UD ikke fraråder reiser til Rhodos gjelder fortsatt vanlige av-, og ombookingsregler hvis man har bestilt en reise til ett av områdene som ikke er rammet av brannen.

Gresk nettavis: – Hard kamp mot flammene

Den greske nettavisen 12 Vima, som utkommer på Rhodos, melder søndag morgen at det pågår en hard kamp mot flammene for sjette dag på rad.

– Brannen er ukontrollert, og i løpet av natten ble bosetningene Massari, Malonas og Haraki på Rhodos evakuert. Vinden er sterk, noe som gjør slokkingsarbeidet enda vanskeligere, melder avisen søndag formiddag.

I dag kommer representanter fra regjeringen til øya for å se på forholdene.