Første europeiske flyselskap som tilbyr barnefri sone

Nå skal et flyselskap i Europa teste ut tilbud om egne barnefrie soner om bord. Illustrasjonsfoto: Shtterstock

Noen reisende gir uttrykk for at de plages av støy fra barn når de reiser med fly. Nå kommer et selskap disse i møte.

Det er tyrkisk-eide Corendon Airlines, godt kjent av også norske charterreisende, som innfører en egen avdeling som kun vil være tilgjengelig for reisende over 16 år, skriver Euronews.

Selskapet har bestemt seg for å lage en egen avdeling i et av flyene sine, i alt 93 seter, for de reisende som vil betale ekstra for å sitte avskjermet fra små reisende.

Foran i flyet

Tilbudt gjelder kun på den over 10 timer lange flyruten fra Amsterdam til den karibiske øya Curaçao. Det er søsterselskapet Corendon Dutch Airlines som utfører disse flyvningene.

Avdelingen vil bli plassert helt foran i flyet, og første flyvning med dette tilbudet blir i november.

Avdelingen vil bli fysisk adskilt fra resten av kabinen med vegg og gardiner.

Andre følger ikke

Tilbudet blir ikke gratis. Det vil koste 45 euro ekstra per person å sitte i «Adult only»-avdelingen, noe som tilsvarer i overkant av 500 norske kroner.

Corendon-grunnlegger Atilay Uslu sier til avisen at den barnefrie sonen har som mål å «imøtekomme reisende som setter pris på ekstra ro under flyturen.»

Avisen har også spurt andre selskaper som KLM, Transavia og TUI om de har lignende planer, men alle svarer nei.

Testet av Star Tour

Det nærmeste vi i Norge har vært et slikt tilbud, var da daværende Star Tour, nå TUI, testet ut dette på sine charterfly i 2012.

Det var ikke med fast avdeling, som hos Corendon. Det var noen få seterekker midt i flyene som ble forbeholdt reisende uten barn.

Det var ingen skillevegg, og derfor ingen lukket del av kabinen. Star Tour gjorde det derfor klart at det å sitte på disse radene ikke var noen garanti mot å bli forstyrret av reisende med barn.