Massive protester – ber norske turister holde seg unna

Så sent som i juli ble det protestert mot tyrefekting i Alicante. Det er et av nordmenns favorittreisemål i Spania. "Tortur er ikke kultur" står det på banneret. Foto: Shutterstock

Tross økende motstand i eget land, fortsetter tradisjonen med tyrefekting mange steder i Spania. Nå ber norske dyrevernere nordmenn på ferie i Spania om å vende ryggen til dette tilbudet.

Tyrefekting-arrangementer pågår på mange av de mest populære turistmålene for nordmenn.

Dette skjer tross massive protester også fra egen befolkning, som mener at dette er en del av kulturen som ikke er verdt å ta vare på.

Turister fyller arenaene

Nå kommer også dyrevern-miljøet i Norge med en innstendig oppfordring.

Den retter seg mot nordmenn som oppholder seg i land der denne formen for underholdning fortsatt pågår:

– Vær en dyrevennlig turist, og unngå å oppsøke tyrefektingsarenaene. Det er ofte turister som fyller opp disse arenaene, noe som dermed er med på å opprettholde tyrefekting og fortsettelsen av den systematiske dyremishandlingen, sier daglig leder i Dyrebeskyttelsen Norge, Åshild Roaldset, til flysmart24.

Unge tar avstand

Hun sier at selv om Spania har lang tradisjon for tyrefekting, samt at aktiviteten er gjort til en kulturarv, har enkelte av landets regioner innført forbud mot dette.

– Populariteten blant unge spanjoler har vært synkende. De fleste land har i dag forbud mot tyrefekting, men den tradisjonelle kampen på liv og død er fortsatt utbredt i Spania, Portugal, Sør-Frankrike og enkelte land i Latin-Amerika, sier hun.

Tusener drept

Ifølge Dyrebeskyttelsen blir rundt 25 000 okser drept på grunn av tyrefektingen.

Dyrebeskyttelsens leder sier at det er vanskelig å komme bort fra at tyrefekting er dyremishandling.

– Ingen dyr fortjener å bli plaget og torturert til døde, slik det foregår på tyrefektingsarenaene i Spania, sier hun.