Oslo Lufthavn snur – bagasjetrallene tilbake fra i morgen

Fra i morgen er alt ved det gamle på Gardermoen, og bagasjetrallene er igjen på plass på innenriks ankomst. Foto: Knut-Erik Mikalsen

Etter massiv kritikk snur Avinor og Oslo Lufthavn. Bagasjetrallene som forsvant på ankomst innland er tilbake på plass fra i morgen.

Dette bekrefter Dorothy Billett, fungerende lufthavndirektør ved Oslo lufthavn, i en melding til flysmart24.

Snuoperasjonen skjer etter at det har flommet med klager etter at flyplassen fra 1. oktober fjernet trallene for å spare penger.

I løpet av kort tid kom det inn rundt 150 skriftlige klager fra reisende, og som stiller seg fullstendig uforstående til at en flyplass kan drives uten nok bagasjetraller.

Tilbake i morgen

Nå har Oslo Lufthavn ombestemt seg:

– Avinor ønsker alltid å lytte til passasjerene, og setter pris på alle tilbakemeldinger vi får. Mange reisende savnet bagasjetrallene på ankomst innland, og meldte fra til oss om dette. Vi har i god dialog med vår samarbeidspartner av tralletjenester gjort en justering i avtalen vår. Bagasjetrallene vil være tilbake på ankomst innland og utenfor avgangshallen fra ettermiddagen onsdag 18. oktober, sier Billett.

Hun sier at selv om de aller fleste etter hennes mening klarer seg godt uten bagasjetralle på de områdene det er snakk om, er ulempen stor for de som har behov for en tralle. 

Skal tilby gode løsninger

– Vi er veldig glade for at vi har en ny og dyktig leverandør av tralletjenester som bidrar til gode løsninger sammen med oss. Dette har gitt oss en mulighet til å justere og tilpasse bagasjetralle-ordningen, samtidig som vi oppnår besparelser, sier Billett.

Billett forklarer at årsaken til at selskapet valgte å redusere tilbudet av bagasjetraller på innland deler av året, er at Avinor står i en svært krevende økonomisk situasjon.

Avinor har forklart at trallene forsvant fordi man ønsket å spare penger på vedlikehold og vask.