Storbyfavoritten vil gjøre turistbesøkene enda dyrere

Barcelona er en av Europas mest populære storbyer, og myndighetene tror ikke besøket vil svikte selv om de nå øker turistskatten enda mer. Foto: Shutterstock

Det er ikke bare skyhøye flypriser og galopperende hotellkostnader som gjør det til en økonomisk utfordring å reise til utlandet.

Stadig flere av de populære feriestedene opererer også med en turistskatt for overnattingsgjester, slik flysmart24 har skrevet tidligere. Dette skattenivået økes stadig.

Nå sist er det en av storbyfavorittene, Barcelona, som jekker opp skatten for å besøke byen. Den vil bli blant byene i Europa med den høyeste skatten, skriver den spanske avisen La Vanguardia.

Øker og øker

Barcelona er blant de byene i Europa som har vært utsatt for mest overturisme. Byen har et gjennomsnitt på 32 millioner besøkende i året.

For å kunne kompensere for den generelle slitasjen og behov for oppgradering av infrastrukturen, har byen i mange år krevd en skatt av de besøkende.

Den skal økes over to år, med start med en økning på 1 euro i år til 5.50 euro. Til neste år øker den enda mer. Fra 1. april 2024 må de som besøker Barcelona, og som overnatter der, betale mellom 4,25 og 6,75 euro per natt i skatt.

Nær 80 kroner per person

Beløpet vil bli belastet hotellregningen, og utgjør i norske kroner mellom 50 og 78 norske kroner for hver overnatting man har på byens hoteller.

Et ukesopphold i byen, og overnatting på de beste hotellene, vil med andre ord kunne koste opptil 640 kroner per person bare i ekstra-skatt.

Ifølge avisen La Vanguardia vil dette føre Barcelona opp på Europa-toppen når det gjelder turistskatt, sammen med byer som Roma, Brussel og Amsterdam.