Ble arrestert for svindel like før flyavgang fra Spania

Briten ble arrestert her, på flyplassen i Malaga, like før han skulle sette seg på flyet hjem til Storbritannia. Foto: Aena

Forsikringsselskapene kan fortelle om et økende antall svindelsaker etter at reiseaktiviteten har tatt seg opp igjen etter pandemien.

At dette er saker som heller ikke blir tatt lett på av lokalt politi på flere reisemål, fikk en britisk turist erfare denne uken.

Like før han skulle gå om bord på flyet i Malága for å reise hjem til Storbritannia, ble han arrestert av politiet, melder den spanske avisen Diario Sur.

Falsk anmeldelse

De anklaget mannen i 20-årene for å ha levert inn en falsk anmeldelse av ran av en klokke til 11 000 euro, eller 130 000 norske kroner.

Dette skulle angivelig ha skjedd etter at han var blitt dopet ned i utelivsområdet i feriebyen Fuengirola.

Etter en kveld på byen skulle han ha våknet på en benk i nabobyen Benalmádena. Da var klokken borte.

Hadde klokken på seg

Også mannens partner kom med en tapsmelding, hun påsto at hun hadde blitt frastjålet en mobiltelefon.

Etterforskerne fattet mistanke mot de to, og spesielt etter at mannen hadde ventet en hel dag med å melde den verdifulle klokken stjålet.

De oppsporet mannen, og da hadde han klokken på seg. Den samme klokken som han hadde meldt stjålet noen timer tidligere.

Beleilig nok, mente politiet, ventet han til det var bare noen timer til de skulle fly hjem igjen. I stedet bar det rett tilbake til politistasjonen med ham og han er nå anklaget for det politiet mener er en fabrikkert ranshistorie.

Norske selskap merker det samme

Dette gjaldt reisende i 20-årene. Det er også unge reisende som står for en betydelig del av den økte reisesvindelen som norske forsikringsselskap merker. Dette har flysmart24 fortalt nylig.

Forsikringsselskapet Fremtind kunne nylig melde at det så langt i år har avdekket 300 svindelsaker der kunder har levert inn falske meldinger om tyverier av reisegods og eiendeler. Mange av disse er reisesaker.

Dette er over dobbelt så mange som for samme periode i fjor, og tallene viser at de unge er sterkt representert i statistikken:

-Fire av ti svindelforsøk på reise er begått av de under 30 år, kunne pressekontakt Therese Hofstad-Nielsen i Fremtind fortelle til flysmart24.