Satser enda mer i Skandinavia – men utenfor Norge

Det ungarske flyselskapet Wizz Air utvider stadig sin satsing i Skandinavia. Det skjer utenom Norge. Fra i dag av flyr selskapet to ruter fra Arlanda utenfor Stockholm. Foto: Arlanda Airport

Det ungarske lavprisselskapet Wizz Air trakk seg ut av rutene på norsk innenriks i 2021 etter store tap. Siden har det meste av selskapets satsing i Skandinavia foregått utenom Norge.

Nå er selskapet i gang med en ny storflyplass. I dag åpnet selskapet for første gang en rute fra Stockholm-flyplassen Arlanda. Den går til Gdansk, og skal flys to ganger daglig.

Ikke nok med det. Senere samme dag startes enda en ny rute fra den samme flyplassen, denne til Budapest som skal flys fire ganger i uken.

Trapper opp

Dermed trapper Wizz Air nok en gang opp sin satsing i Skandinavia. Det skjer etter at selskapet allerede har bygd seg opp med nye ruter både i Sverige og Danmark.

Wizz Air er et av Europas raskest voksende flyselskaper og flyr allerede fra to av Swedavias flyplasser: Gøteborg Landvetter Airport og Malmö Airport. I tillegg fra den private flyplassen Skavsta.

I dag kom turen til Stockholm Arlanda lufthavn, hvorfra selskapet lanserer direktefly til Budapest og Gdansk. Rutene skal flys med flytype A320 og A321.

To igjen fra Gardermoen

På Arlanda er man svært glad for den nye satsingen, og ser på de nye flyrutene som kjærkomne tillegg og som forsterker Arlandas eksisterende rutetilbud.

Wizz Air har nå kun to ruter igjen på Oslo Lufthavn. Det er til Gdansk og Krakow, som ser ut til å bli fløyet hver dag gjennom hele vinteren.

Størst satsing har Wizz Air på Torp Sandefjord Lufthavn.