Mot tøff vinter – i gang med ny satsing til USA og Asia

Norse Atlantic skal forbedre sin premium-klasse for å kunne ta en høyere pris for billettene for de som reiser foran i flyet. Foto: Norse

Flyselskapene står foran det som mest sannsynlig blir en meget tøff vinter. Likevel går norske Norse Atlantic Airways i gang med en ny satsing.

I dag er det første avgang på selskapets nye non stop rute fra Oslo Lufthavn til Miami i USA.

I morgen er det ny rutepremiere, til Bangkok i Thailand. Dit skal selskapet fly gjennom hele vinteren.

Første overskudd

I denne situasjonen kan selskapet presentere sitt resultat for tredje kvartal, og kan vise til sitt første driftsoverskudd noensinne:

Sommersesongen gjorde at selskapet kunne sikre seg 1,6 millioner dollar i pluss. Det tilsvarer 18 millioner norske kroner. Omsetningen ble mer enn doblet.

Selskapets hovedeier, Bjørn Tore Larsen, er fornøyd med utviklingen. I sin rapport etter fremleggelsen skriver han:

Ledende selskap

– Norse Atlantic har kommet langt siden den første flyvningen i juni 2022. Vi er stolte over å ha levert vårt første lønnsomme kvartal, og vi fortsetter å være fleksible for å nå målet vårt om å bli det ledende lavkostselskapet for langdistansefly, skriver han.

Ikke desto mindre må selskapet ha ny kapitaltilførsel. Nå er det snakk om 45 millioner dollar, eller 500 millioner kroner, for å sikre økonomien gjennom vintersesongen.

Vintersesongen er usikkert, først og fremst knyttet til folks økonomiske situasjon. Mange husholdninger sliter med høye kostnader, og vil trolig ikke prioritere reise når familiebudsjettene blir trangere.

Premium-reisende

Norse sine Boeing 787 Dreamliner-fly har to klasser – økonomi og premium.

I sin rapport skriver selskapet at det om ikke lenge vil presentere en ny og forbedret service for de premium-reisende.

– Det skaper potensial for økte priser og høyere kabinfaktorer. Norse vil også fortsette sitt fokus på å bygge sin posisjon som bransjens nummer én flyselskap når det gjelder tilleggsinntekter, heter det.

Nye ruter

Det betyr i klartekst at selskapet satser på å hente inn mer inntekter på salg av seter, mat, bagasje og andre produkter i tillegg til inntektene fra selve flybilletten.

De nye rutene til Miami og Bangkok blir selskapets satsing fra Norge denne vinteren. Der er rutene til New York og Los Angeles stanset for sesongen.

Miami-ruten er flyttet fra Fort Lauderdale, mens Bangkok-ruten er helt ny.