Kåret til Europas beste – bare på snarvisitt i Norge

Nok en gang er TUIfly kåret til Europas beste charterfly-selskap. Men det er lite å se på norske flyplasser. Her på Gran Canaria. Foto: Shutterstock

For andre året på rad blir TUI Fly kåret til det beste charterfly-selskapet i Europa. I Norge har TUI derimot valgt å satse på Norwegian.

Det er i kåringen World Travel Awards for 2023 at TUI Fly stikker av med seieren.

Det skjedde i konkurranse med tre andre selskaper.

Lite synlig

De andre nominerte var tyske Condor, portugisiske Euro Atlantic Airways og tyrkiske Sun Express.

TUI Fly er et charterselskap som er lite synlig i det norske markedet. TUI valgte å legge ned flybasen i Norge og resten av Norden for mange år siden.

Etter det har TUI Fly vært innom på snarvisitter i Norge, bl.a. ble det brukt på en del flyvinger i forbindelse med sist høstferie.

«Motiverende»

Dessuten skal TUI bruke sitt eget flyselskap på langflyvingene fra Oslo til Mexico i vinter.

Hos TUI i Norge er man glade for at flyselskapet deres blir kåret til best i klassen:

– Det er selvfølgelig veldig hyggelig og motiverende for oss at TUI Fly får en slik pris. Nå får jo også nordmenn muligheten til å teste ut TUI Fly med tre charteravganger til Mexico i vinter, og der begynner det å fylle seg opp, sier kommunikasjonssjef Anne Mørk-Løwengreen i TUI Norge til flysmart24.

Satser på annet selskap

I det norske markedet har TUI derimot valgt å satse på et samarbeid med Norwegian, som flysmart24 kunne fortelle for noen dager siden.

– Ja, i Norge har vi et tett samarbeid med Norwegian som gjestene våre er veldig fornøyde med, mens vi for eksempel i Danmark bruker Jettime. Det varierer i de ulike markedene i konsernet, sier Mørk-Løwengreen.

Selskapet signerte for kort tid siden en ny avtale med Norwegian, og den gjelder for vintersesongen 2023-2024 og for sommersesongen 2024.

Norwegian skal levere over 70 prosent av TUIs charterkapasitet i Norge kommende vinter og sommer, fra ni norske flyplasser.