Skadeskutte SAS har overtaket på Norwegian

SAS beholder sin posisjon som det største flyselskapet i Norden. Foto: Knut-Erik Mikalsen

SAS har stadig overtaket på Norwegian i konkurransen om å være det største flyselskapet i Norden.

Dette viser de ferskeste passasjertallene fra de to selskapene for oktober måned.

Norwegian ligger 140 000 reisende under SAS, noe som tilsvarer 740 stappfulle fly.

Økning for begge

SAS hadde i oktober 2 205 000 reisende, mens Norwegian stanset på 2 066 000 passasjerer.

For SAS var dette en økning på 17 prosent i forhold til samme periode i fjor, mens tallet for Norwegian er 10 prosent opp.

Da må man huske på at økningen også må sees på bakgrunn av at fjoråret fortsatt var preget av pandemien. Reiserestriksjonene var i ferd med å bli opphevet og reiseaktiviteten ennå ikke hadde tatt seg skikkelig opp.

Begge fornøyd

Både SAS og Norwegian er fornøyd med passasjertallene.

SAS-sjef Anko van der Werff sier at tallene viser at etterspørselen etter billetter fremdeles er god, og at selskapet er klar til å satse fremover nå som finansieringsavtalen fremover er på plass. SAS har som kjent fått fire nye eiere, med bl.a. flykonsernet Air France-KLM.

Hos Norwegian sier konsernsjef Geir Karlsen at selskapet er godt forberedt for den roligere vintersesongen. Han sier at billettsalget for jul og nyttår er solid, både innenriks og til de europeiske reisemålene.

Flest flyvinger

Det er ikke bare når det gjelder antall passasjerer at SAS er større enn Norwegian.

Også når det gjelder antall flyvninger er SAS dominerende. Dette viser ferske tall fra den europeiske luftfartskoordinatoren Eurocontrol.

Tallene viser at SAS for tiden har 616 daglige flyvninger, mens Norwegian er nede i 299 daglige flyvinger. Tallene er oppdatert til og med tirsdag.