I full gang med å starte enda et nytt flyselskap

Det nye Lufthansa-selskapet, City Airlines, skal i luften i løpet av 2024. Selskapet søker nå etter piloter og kabinansatte. Foto: Lufthansa

Det tyske Lufthansa-konsernet legger stadig på seg. Nå er selskapet i gang med å rekruttere ansatte til enda et nytt selskap.

Det har fått navnet City Airlines, og skal starte operasjoner i løpet av kommende sommeren.

Det annonserer i dag etter piloter og kabinansatte.

Hemmelighetsfull

Driftstillatelsen er allerede i boks, og det er klart at selskapet i første omgang satser på å bruke Airbus A319-fly, men åpner også opp for både Airbus A220 eller Embraer-fly.

Lufthansa har så langt vært litt tilbakeholdne med å si hvilket marked City Airlines skal satse på.

Når flysmart24 spør Lufthansas talsperson Boris Ogursky om dette er et selskap som kan få ruter til og fra Norge, svarer han:

Begge knutepunktene

– Rutenettverket er ikke klart ennå. For øyeblikket kan jeg ikke gi ytterligere detaljer enn at City Airlines skal starte flyoperasjoner sommeren 2024, og at det skal mate trafikk til Lufthansa-knutepunktene våre i Frankfurt og München, skriver Ogursky i en epost.

For selskapet er det imidlertid viktig å få frem at det ikke ligger an til å bli noe skrapet lavpris-produkt selskaper satser på.

Lufthansa-kvalitet

Jens Fehlinger, som er flysjef i City Airlines, sier i en pressemelding torsdag at selskapets passasjerer kan se frem til en flyopplevelse med den velkjente Lufthansa-kvaliteten på sine flyvninger med City Airlines.

City Airlines ble stiftet i fjor og mottok sitt operatørsertifikat (AOC) fra det tyske luftfartstilsynet i juni 2023. 

Mang fra før

City Airlines blir enda et selskap i Lufthansa-gruppen.

Der er det fra før en rekke andre selskaper.

I tillegg til morselskapet Lufthansa, dreier det seg om Swiss Air Lines, Austrian Airlines, Brussels Airlines, lavprisselskapet Eurowings, Discover Airlines og Edelweiss.