Ny Asia-rute fra Oslo kan bli neste for Norse Atlantic

Vietnam fra Oslo? Kan bli neste rute for Norse Atlantic. Foto: Norse

Det nye norske langdistanseselskapet Norse Atlantic Airways er ute på sosiale medier for å undersøke interessen for en ny rute mellom Oslo og Asia.

Det er toppsjefen selv, Bjørn Tore Larsen, som i et Facebook-innlegg på en side for Norse-tilhengere som avslører hvor neste rute kan komme.

Han spør om det er noen som er interessert i en rute fra Gardermoen til Vietnam. Normalt ville et slikt spørsmål ikke bli tillagt så stor vekt.

Da kom Thailand

Når flysmart24 likevel trekker frem denne posten, er det fordi den samme Bjørn Tore Larsen for et års tid siden stilte det samme spørsmålet – men da om Thailand.

Ikke mange måneder senere kom Norse med rute til Bangkok, som ble en svært etterspurt rute med godt billettsalg helt fra starten av.

Selskapet valgte nylig å forlenge denne ruten over sommeren.

Avviser ikke

Når Larsen nå er ute etter å sjekke responsen for en rute til Vietnam i helgen, kan det derfor være mer enn for å vekke interessen blant ivrige Facebook-følgere.

Når flysmart24 spør kommunikasjonsdirektør Philip Allport i Norse om selskapet planlegger en rute til Vietnam, avviser han det ikke.

I en epost skriver han:

Setter pris på

– Vi setter utrolig stor pris på tilbakemeldingene fra våre kunder og supportere når vi vurderer potensielle nye markeder der vi ser etterspørsel etter våre rimelige priser og direktefly, heter det.

Med Vietnam på rutekartet vil ruten mest sannsynlig gå til hovedstaden Hanoi.

Vietnam er ellers et land med en betydelig turistindustri. Også norske reiseselskaper er inne med turer til dette landet.

Mange reaksjoner

Larsen har fått en rekke reaksjoner på sitt spørsmål om noen ønsker en rute til Vietnam, og mange nordmenn sier ja-takk til en slik forbindelse.

Norse har sin tyngste satsing fra London Gatwick, og det er ikke få derfra som ønsker at ruten i stedet skal gå fra Gatwick-flyplassen.