Avinor advarer mot nettside: – Dette er ren svindel

Dette er ikke Avinors hjemmeside, det er en kopi og et svindelforsøk som lokker folk med at de har vunnet en reise. Foto: Skjermdump

Avinor har mandag ettermiddag lagt ut en advarsel mot en helt ny nettside som utgir seg for å være Avinor sin egen nettside.

Det er heller ikke enkelt å se forskjellen på disse to sidene:

De som står bak svindel-siden har kopiert Avinor sin nye nettside, og lagt inn egen tekst for å lokke folk til å oppgi kredittkortnummeret sitt.

Kan bli stengt

Pressevakt Øystein Løwer i Avinor sier til flysmart24 at konsernet nå ser på muligheten for å få stengt siden.

De som åpner siden blir gratulert med at de har fått en gave fra Avinor. De har vunnet en reise for to til Porto Santo, som er et samarbeid med reiseselskapet Amisol Travel.

En slik konkurranse ligger ute hos Avinor.

De blir samtidig bedt om å oppgi kredittkortnummeret «fordi vi bare kan distribuere innholdet vårt til visse land,» som det heter i teksten.

Tømme folks konto

Målet med slike phishing-sider er alltid den samme:

De vil ha folk til å oppgi nok konto-informasjon, slik at de kan tømme bankkontoen til dem som går på svindelen.

Nå har Avinor rykket ut med en advarsel på sosiale medier.

– Denne siden er helt ny for oss. Den ble oppdaget da vi rutinemessig gikk gjennom kommentartråden til en konkurranse som ligger ute, der man kan vinne en drømmeferie, sier Løwer.

Har hatt svindelforsøk før

Han forteller at Avinor tidligere har erfart ved konkurranser at enkelte svindlere prøver å sko seg på selskapets merkevare og lure Avinor sine følgere, ved å utgi seg for å være Oslo lufthavn eller Avinor.

– Derfor er vi ekstra obs på dette fenomenet. Til våre følgere vil vi si: Dette er ren svindel! Avinor eller Oslo lufthavn vil aldri be om folks kredittkortopplysninger. Oslo lufthavn er også sertifisert med blått merke på Facebook, og vi venter på å sertifisere våre andre lufthavner, sier Løwer. 

Lett å forveksle

Han sier at den nye nettsiden som ble oppdaget i dag, bruker Avinor sin logo og bilder, og at det derfor kan være fort gjort å forveksle denne siden med ekte vare.

– Vi synes det er synd at noen forsøker å utnytte vår merkevare for å lure våre følgere i sosiale medier, og ser alvorlig på saken, sier Løwer.