Stordalen-eid flyselskap kåret til Europas beste

Sunclass Airlines ble kåret til Europas beste flyselskap i en svensk reisekåring. Her er et par av selskapets fly på flyplassen i Las Palmas. Foto: Knut-Erik Mikalsen

Når konkurransen om beste flyselskap i Europa skal avgjøres, er det som regel de store og velrenommerte ruteflyselskapene som kjemper om en slik heder.

Så var ikke tilfelle da en av Nordens største reisekåringer, svenske Grand Travel Awards, ble avviklet forrige uke.

Reiselivsmagasinet Travel News, som står bak kåringen, opplyser at det er stemmer fra bransjeansatte og publikum som avgjør konkurransen.

Til og fra Syden

En av kategoriene som det konkurreres i er klassen for beste flyselskap i Europa.

Her vant Sunclass Airlines, flyselskapet til Ving-konsernet, Nordic Leisure Travel Group. Her har den norske hotellinvestoren Petter Stordalen er eierandel på 40 prosent.

Sunclass er et selskap som mange nordmenn stifter bekjentskap med hver eneste dag på sine flyvninger til Hellas, Spania, Tyrkia og reisemål i Asia som Thailand.

Sunclass ble nummer 1 i denne klassen, mens Swiss Air Lines, Finnair, KLM og Norwegian kom på de neste plassene.

I begrunnelsen for å velge Sunclass heter det at Sunclass Airlines har en spesiell plass i hjertene til sine kunder.

Godt likt

– Det gjenspeiles i den høye ratingen de mottar fra de reisende. Kunder gir høye karakterer til flyselskapets service og gjestfrihet, samt underholdningen om bord på flyene heter det.

Ikke nok med at Sunclass vant klassen for beste flyselskap, Ving vant også klassen for beste turoperatør.

Norwegian vant klassen for beste innenriks transportør i Sverige, og ifølge juryen skjedde dette med god margin i forhold til konkurrentene, blant annet det Sverige-baserte Braathens Regional Airlines og SAS.