SAS gjør comeback – tre konkurrenter på samme rute

Fra 28. april blir SAS-flyene igjen å se på Torp Sandefjord Lufthavn. Foto: Stein Olsen/ Flickr: stein380

Fra 28. april er SAS tilbake på Torp Sandefjord lufthavn med flygninger mellom Torp og København lufthavn.

Det skjer etter at deres kommende partner, nederlandske KLM, legger ned sine to daglige avganger til Amsterdam.

SAS begrunner sin ruteåpning med at selskapet ønsker å møte etterspørselen etter internasjonale ruter mellom de to byene.   

Tre konkurrenter

Med SAS inne på ruten blir denne strekningen etter hvert betjent av tre selskaper: SAS, Widerøe og Air Baltic.

Widerøe flyr denne ruten i dag på fredager og søndager.

Fra 2. april kommer det latviske flyselskapet Air Baltic inn på denne ruten også, og skal fly tre ganger i uken – tirsdager, torsdager og lørdager. Air Baltic skal bruke en Airbus A220-300 på ruten.

Så kommer altså SAS inn fra 28. april, og flyr selv ruten på søndager, mandager, onsdager, torsdager og fredager. Tirsdagsavgangene opereres av Air Baltic, som SAS leier flykapasitet av og samarbeider med på andre ruter.

Seks dager i uken

SAS kommer til å drifte ruten med 70-seters ATR72-maskiner, og ifølge informasjon selskapet har sendt ut skal ruten flys seks av ukens syv dager. Det blir ingen avgang på lørdager. I høysesongen blir det fire ukentlige avganger.

Med rute til København, blir SAS en sentral aktør. Fra Kastrup får reisende fra Torp et svært stort rutenett videre.

SAS trekker selv frem fordelen med sømløs tilknytning til blant annet New York, Amsterdam, Hamburg, Shanghai og London.

«Attraktivt region»

– Vi er veldig glade for å kunne åpne direkteruter mellom Torp og knutepunktet København lufthavn allerede denne våren. Sandefjord med omegn er en attraktiv region med mange fritids- og forretningsreisende som ønsker en enkel reisevei til destinasjoner verden over. På samme måte er Torp en fin inngangsport til et spennende område for utenlandske forretningsforbindelser og reisende som skal oppleve denne vakre delen av Norge, sier konserndirektør Kjetil Håbjørg i SAS.

PS: SAS og Air France-KLM blir partnere i løpet av året etter rekonstruksjonen av SAS, der flykonsernet er blitt en av deleierne til SAS.