Klar beskjed fra norsk feriefavoritt: – Nok er nok

På enkelte steder på Mallorca er en utagerende party-aktivitet et problem, som her på Playa de Palma. Dette vil myndighetene nå stanse en gang for alle. Foto: Shutterstock

I mange år har den norske feriefavoritten i Middelhavet slitt med besøkende som har vist dårlig og upassende oppførsel.

Mallorca har tiltrukket seg spesielt mange unge turister, som ikke har hatt annet mål med oppholdet enn fest og fyll, med store ordensproblemer og kriminalitet som resultat.

Nå setter myndighetene i Palma foten ettertrykkelig ned. Beskjeden til besøkende som bare kommer for å feste og skape uro, er klar:

Truer med bøter

På den store reiselivsmessen ITB, som i disse dager pågår i Berlin, har ordføreren gjort det klart at det heretter er nulltoleranse for hærverk, gatedrikking og slåsskamper.

– Nok er nok, sier ordføreren i Palma, Jaime Martínez Llabrés. På hjemmesiden til myndigheten Ajuntament de Palma går det frem at Llabrés mener det er på tide å møte problemene med besluttsomhet.

Myndighetene truer med store bøter for turister som lager kvalme. Det er snakk om bøter på opp mot 3 000 euro, som tilsvarer rundt 34 000 norske kroner.

Store problemer

Som flysmart24 har skrevet en rekke ganger, er det spesielt to steder på den populære ferieøya at problemene er store – Playa de Palma og Magaluf.

Denne gangen har ordfører Martinez fokusert på det populære strandområdet Playa de Palma, som ligger tett inn til den pulserende Palma by.

Her er det betydelige ordensproblemer forbundet med turismen. Ulovlig oppførsel i form av åpenlys fyll i gatene, hærverk og narkotikasalg florerer.

Har dempet seg

Et annet område på Mallorca som har vært et kjent partysted med mye uro og kriminalitet, er Magaluf.

Her har de lokale myndighetene over flere år jobbet målbevisst for å dempe den ulovlige aktiviteten fra unge turister, med tilsynelatende godt resultat.

Nye og strengere regler for omsetning av alkohol er innført, i tillegg til større økt tilstedeværelse av uniformert politi.