Air Baltic med enda en ny rute fra Norge

Air Baltic satser mer fra Norge, nå med rute til Vilnius. Foto: Shutterstock

Det latviske flyselskapet Air Baltic har virkelig fått tenning på det norske markedet. Nå lanserer selskapet enda en ny norsk rute.

Også denne gangen satser selskapet fra Torp Lufthavn Sandefjord, og det med en ny rute til hovedstaden i Litauen – Vilnius.

Ruten skal flys opptil to ganger i uken, og starter når flyselskapenes vinterprogram tar til i slutten av oktober.

Tredje fra Torp

Første avgang blir 29. oktober.

Dette blir den tredje destinasjonen Air Baltic opererer fra Oslo Torp, og femte destinasjon som flyselskapet tilbyr fra Norge.

– Vilnius er en levende og mangfoldig by, og den nye ruten vil fungere som et reisemål for både fritids- og forretningsreiser, sier Air Baltics norske kommersielle direktør, Thomas Ramdahl.

Sterkt ønsket

Tine Kleive-Mathisen er sjef for trafikkutvikling og kommunikasjon på TorpHun sier at en direkterute mellom Torp og Litauen har vært sterkt ønsket fra Torp.

Air Baltic startet sin første rute fra Torp til Gran Canaria i desember, og skal åpne rute nummer to til København.

– At de nå også annonserer sin tredje rute fra Torp viser at selskapet evner å snu seg raskt rundt og griper markedsmuligheter som åpner seg. Air Baltic er i en spennende vekstfase der de øker flyflåten sin og satser på å utvikle seg i Norden og Nord-Europa, sier hun.

Tre aktører

Air Baltic flyr fra før av en vinterrute fra Torp til Gran Canaria.

Selskapet skal dessuten inn på konkurransen mellom Torp og København. Det skjer fra 2. april, og denne ruten vil flys i konkurranse med både SAS og Widerøe. Her blir det tre aktører.

Air Baltic har også satset ellers i landet med ruter fra Oslo Lufthavn til Rig, Tallinn og Gran Canaria.

Fra Bergen Lufthavn også med vinterrute Gran Canaria.