Kabinansatt med hissig opptreden – Norwegian beklager

Det ble svært ampert om bord Norwegian-flyet fra Antalya til Oslo. Hendelsen har nå fått sitt etterspill. Illustrasjonsfoto: Knut-Erik Mikalsen

En passasjer med Norwegian fra Tyrkia til Oslo ble utsatt for en behandling fra en av de kabinansatte som Norwegian nå beklager.

Under flyvningen oppstod et en hissig krangel, som endte med at besetningsmedlemmet skal ha truet den reisende med en glovarm kaffekanne.

Norwegian har erkjent at hendelsen kunne ha vært håndtert bedre av selskapets ansatte, og at saken blir fulgt opp.

Hjem fra Antalya

Den reisende krevde pengene tilbake som kompensasjon for det han og hans familie ble utsatt for på den aktuelle flyvningen. Det kravet sa Norwegian nei til.

Derfor har hele hendelsen vært gjennomgått av Transportklagenemnda for flyreiser.

Det hele skjedde under en flytur fra Antalya og til Oslo i juli, der mannen, hans kone og deres ett år gamle datter var passasjer.

Måtte reise seg

Den ampre stemningen oppsto ifølge mannen fordi han måtte reise seg fra sitt midtgangssete flere ganger for å slippe ut medpassasjerer som skulle på toalettet.

Dette var nok til at han etter hvert fikk en «aggressiv tirade» av en av de kabinansatte. Hun skal ha skreket på spansk flere ganger om at han måtte sette seg ned umiddelbart.

Mannen tok senere kontakt med den aktuelle ansatte, og sa hva han mente om hennes oppførsel. Han ba henne henvende seg til kundene på en mer respektfull måte.

Glovarm kaffekanne

Den kabinansatte truet da med å varsle pilotene, og ba mannen holde munn og sette seg ned.

Det som skjedde så, var det som opprørte mannen aller mest:

Hun truet med å presse en glovarm kaffekanne mot klager hvis han ikke satte seg ned. Mannen mener at hun også presset kannen mot hans hånd, og også mot hans sovende datters legg. Datteren våket og begynte å gråte.

Passasjeren mener at den ansattes oppførsel var et brudd på alle sikkerhetsregler for ansatte på fly, og også en alvorlig forsømmelse av ansvar som satte passasjerenes sikkerhet og velvære i fare.

Tar selvkritikk

Norwegian har i ettertid fått en rapport om hendelsen fra besetningen. Selskapet svarer nemnda at denne viser at ansatte og passasjer har en ulik oppfatning av det som skjedde.

Men, Norwegian tar også klar selvkritikk etter det som skjedde og skriver:

– På vegne av Norwegian beklager vi den uheldige opplevelsen. Alle våre passasjerer har krav på høflig og hyggelig behandling, og vi ønsker at de skal føle seg godt ivaretatt. Vi tar denne hendelsen svært alvorlig, skriver selskapet.

Norwegian vedgår at uoverensstemmelsen på flyvningen fra Tyrkia kunne ha vært håndtert bedre fra selskapets side, og at dette er noe som vil bli fulgt opp videre internt i flyselskapet.

Kritikkverdig behandling

Flyklagenemnda har også falt ned på å tro på mannens fremstilling.

Basert på den foreliggende dokumentasjonen skriver nemnda at den finner grunnlag for å konkluderer med at passasjeren ble utsatt for en kritikkverdig behandling.

Mannen hadde også krevd billettpengene tilbake. Det mener nemnda at det ikke er grunnlag for. Den er likevel klar på at det foreligger grunnlag for et forholdsmessig prisavslag.

Nemnda setter prisavslaget til 1 000 kroner.