Norwegian så vidt i pluss – nedgang for Widerøe

Norwegian kom seg så vidt på pluss-siden i mars hva angår antall passasjerer. Foto: Knut-Erik Mikalsen

Nye passasjertall for mars viser at Norwegian så vidt klarte å komme på pluss-siden i forhold til i fjor. Verre gikk det for Widerøe, som må konstatere nedgang.

Tallene for Norwegian-konsernet ble lagt frem i morges.

De viser at Norwegian hadde 1 544 289 passasjerer mens Widerøe hadde 276 413 passasjerer. Totalt hadde konsernet 1 820 702 passasjerer.

Oppsving i tidlig påske

I mars i fjor hadde Norwegian 1 502 366 reisende, og selskapet fikk så vidt en økning fra i fjor. Widerøe hadde en nedgang fra 278 000 passasjerer i mars i fjor.

Tallene er også preget av at påsken kom i mars i år, en høytid som alltid fører med seg høyere reisevirksomhet og dermed også bedre passasjertall.

Derfor er konsernsjef Geir Karlsen forberedt på at neste måned, som skal sammenlignes med fjorårets påskemåned, blir tøffere:

Svakere april

– Nå ser vi frem mot neste feriesesong og sparker i gang vårsalget denne uken. Bookingtrenden for sommersesongen begynner å se solid ut, men vi forventer naturlig nok en litt svakere april måned, siden påsken kom tidlig i år, sier Karlsen.

Fyllingsgraden til Norwegian økte til 85 prosent, som er opp fire prosentpoeng sammenlignet med mars i fjor. Norwegian kan i tillegg skilte med bedre punktlighet.

Punktligheten, målt som andel avganger innen 15 minutter etter ordinær tid, var på 86,7 prosent, opp seks prosentpoeng fra mars 2023.

Widerøe: – Greit å bestille nå

Kommersiell direktør i Widerøe, Christian Skaug, kan fortelle at flyene i visse perioder nå er i ferd med å fylles opp:  

– Sommeren nærmer seg med stormskritt og fridagene står i kø i mai. For de som har tenkt seg ut å fly for noen velfortjente feriedager, kan det være greit å bestille reisen allerede nå. Vi ser at de mest populære destinasjonene, på de mest etterspurte tidspunktene, fylles opp tidligere enn før. Nordmenn er fortsatt reiselystne, spesielt når det gjelder skoleferiene, sier Skaug.