I dag er Norwegian største flyselskap i Norden

Nå har Norwegian fått overtaket på SAS i antall reisende. Det norske selskapet er i øyeblikket Nordens største. Foto: Knut-Erik Mikalsen

Norwegian-konsernet kan nå smykke seg med tittelen «størst i Norden.»

Ferske trafikktall viser at Norwegian og Widerøe i april passerte SAS i antall reisende, for første gang siden de Norwegian overtok Widerøe i januar.

I april hadde Norwegian og Widerøe i alt 2 207 000 reisende om bord. I dag la SAS frem sine tall for april. De viste 2 115 00 reisende.

Har overtaket

De to norske selskapene har dermed et overtak på SAS med 92 000 reisende.

SAS sine tall er en økning på 12 prosent sammenlignet med samme måned i fjor.

Kabinfaktoren var på 77 prosent. Det vil si at det satt betalende passasjerer i åtte av ti seter gjennom hele måneden.

– Vi hadde stabil produksjon i april og nådde våre mål for punktlighet og regularitet, til tross for påvirkning av eksterne faktorer som stenging av norsk luftrom 25. april, sier konsernsjef Anko van der Werff om trafikktallene selskapet la frem i dag.

Over i ny allianse

Selskapet skriver også i sin melding at SAS i løpet av måneden har signert en allianseavtale med Skyteam, som betyr at SAS slutter seg til Skyteam 1. september i år.

– Vi er glade for å ha nådd denne viktige milepælen i SAS sin overgang til en ny allianse. SAS-kunder og Eurobonus-medlemmer kan nå se frem til nye destinasjoner og fordeler med Skyteam. Det markerer begynnelsen på en spennende fremtid for våre kunder, partnere og ansatte, sier van der Werff.

Størst også på trafikk

Nå er Norwegian og Widerøe ikke bare størst når det gjelder antall passasjerer, men også hva angår antall avganger per dag.

Det viser fersk statistikk fra den europeiske flysikringstjenesten Eurocontrol, som registrerer alle flyavganger.

Seneste uke hadde SAS i snitt 662 daglige avganger, mens Norwegian og Widerøe samlet hadde 798 daglige avganger.