Klager over spansk ferie: – Som å være i en britisk koloni

Amerikanerne har virkelig fått øynene opp for å feriere i Spania de senere årene. Antallet direktefly fra USA til de spanske feriemålene er mangedoblet.

Som flysmart24 har skrevet tidligere, er amerikanerne svært fornøyd med ferieproduktet Spania har å tilby.

Og spanjolene, særlig de om jobber på restauranter og barer, er storfornøyd med amerikanske gjester som bruker masse penger på hotell og mat. På restaurantene strør de om seg med tips, som om de skulle være hjemme.

«Hvor er spanjolene?»

Men ikke alle amerikanske gjester har vært like fornøyd med sin spanske ferie, kan avisen Sur in English fortelle.

– Hvor er spanjolene? Jeg føler å ha havnet midt i en britisk koloni, klager Marcus, en amerikansk TikTok-bruker, i en video som nå gå viralt.

Han hadde valgt å legge ferien til Benidorm, en by ikke langt fra Norge-favoritten Alicante.

Det ble en merkelig opplevelse for ham.

Flest briter

Det tok nemlig ikke lang tid å legge merke til at det i denne byen var langt flere briter enn representanter for lokalbefolkningen.

I løpet av videoen gjentar Marcus flere ganger sin forbauselse over å føle seg som om han var i Storbritannia i stedet for i Spania.

– Alle er britiske, er ikke dette Spania lenger? spør han. Og stiller spørsmål ved om hvor ekte spansk det turistmålet han hadde valgt, virkelig er.

Marcus er oppgitt over sitt besøk, der han meddeler seg fra en solseng:

– Til og med reklameplakatene er på engelsk, bemerker han.

Spanjoler er enige

Reaksjonene Marcus fikk, er langt fra enestående. Mange har kommentert videoen og flere av dem spanjoler som er helt enig i hans konklusjoner.

Da flysmart24 besøkte Benidorm i mars i fjor, gjorde vi også den samme observasjonen som Marcus:

Mye er fremdeles rettet inn mot britiske turister. Enkelte steder i byen kan man få en følelse av befinne seg i et britisk bymiljø.

Det har sin forklaring. Britene var den første turistgruppen som flokket seg sammen i denne byen fra 1950-tallet. Siden har dette preget bestått, og blitt forsterket.

Skal bli mer moderne

Derfor kan nok deler av byens pulserende turistliv lett gi et preg av å være en britisk koloni. Dette for dem som ikke finner byens gamleby der det genuint spanske lever i beste velgående.

Men som flysmart24 også fortalte, skal byens image endres til et mer moderne turistmål.

Byen skal oppgraderes, og turisttilbudet skal få høyere kvalitet. Det slitne charterinntrykket skal bort, ble vi fortalt.

Her kan du se videoen hans etter besøket: