SAS setter tidenes julirekord tross kanselleringer

sommer har SAS sin beste julimåned noensinne i år. Foto: Halvor Solhjem Njerve

SAS har måttet innstille hundrevis av avganger i sommer. Likevel legger selskapet frem tidens passasjer-rekord for juli måned.

SAS-sjefen beklager problemene de reisende er blitt påført.

2,8 millioner reisende var om bord på selskapets fly denne måneden, og SAS har aldri noen gang i sin over 70 år lange historie hatt så høyt passasjertall.

Det viser passasjeroversikten som ble lagt frem torsdag.

Til tross for mange innstilte avganger gjennom  hele våren og sommeren, er dette 30.000 flere enn for samme måned i fjor.

Og det beste av alt for selskapet: Det tjener enda mer per passasjer. Den såkalte yielden, som viser snittinntekt per passasjerkilometer, økte med sju prosent.

Konsernsjef Rickard Gustafson beklager imidlertid de problemene selskapet har påført mange av passasjerene på grunn av problemene denne sommeren.

Han forklarer dette slik i en pressemelding torsdag.

-Jeg beklager de forstyrrelsene i form av innstilte fly vi har opplevd deler av høysesongen. SAS’ personale har stått på for å hjelpe rammede passasjerer, men dessverre er det uunngåelig at visse kunder har hatt en negativ opplevelse. Vi har allerede gjort tiltak som både på kort og lang sikt skal løse de problemene vi har hatt, sier Gustafson.

SAS-sjefen forklarer dette om bakgrunnen for problemene:

-Først hadde vi problemer med flyvelederne i deler av Europa. Så oppsto en forsinkelse av nye Airbus A320neo-fly i tillegg til at vi opplevde mannskapsmangel i deler av virksomheten. Det har gjort at vi har måttet innstille 500 av 25.000 avganger, sier Gustafson.