Ny Ryanair-streik, nå rammes også norske reisende

For første gang siden Ryanair-konflikten startet blir en norsk rute rammet fredag. Foto: Knut-Erik Mikalsen

Fredag 10. august blir en ny svart dag for lavprisselskapet Ryanair. I fem ulike land stanses det meste av trafikken på grunn av streik blant egne ansatte. Nå blir også en rute til Norge innstilt.

Den betente konflikten mellom pilotene og selskapet vil lamme selskapets trafikk i Irland, Belgia, Sverige og Tyskland. Torsdag varslet også ansatte i Nederland at de vil gå med i fredagens storstreik.

Selskapet hadde i utgangspunktet avlyst 250 flyvinger på grunn av det første varslet om streik som omfattet tre land. Med Tyskland og Nederland med, skvetter tallet opp til 396.

Og nå rammes også Norge direkte.

Mens de mange streikene hittil ikke har rammet Ryanairs ruter til Norge, vil den første innstillingen komme fredag.

– Dessverre viser det seg at vi har fått melding om at ruten til Hamburg blir innstill fredag, opplyser markedssjef Tine Kleive-Mathisen ved Sandefjord Lufthavn Torp, til flysmart24.no.

De øvrige rutene til og fra Torp vil gå som normalt denne dagen. Det gjelder også Ryanairs ruter til og fra Oslo Lufthavn – London Stansted og Vilnius.

Den vedvarende konflikten sliter tung på selskapet, som ikke for mer enn en uke siden var tvunget til å avlyse også da 400 avganger, med 100.00o rammede passasjerer.

Streikene har sitt utspring i at  Ryanair for første gang i historien før jul gikk ut og sa at de ville anerkjenne fagforeninger som representanter for sine ansatte, er det blitt gjort avtaler med ansatte i en rekke land.

I det siste har det derimot gått tregere, og ansatt i Spania, Belgia, Irland og Portugal har streiket. Fredag er det en ny  bølge med streiker.