United vil ikke utfordre SAS og Norwegian på Oslo-rute

United Airlines vil ikke utfordre SAS og Norwegian fra Oslo til New York. Foto: United

Det er tre år siden United Airlines stanset sin daglige rute mellom Oslo og New York fordi den ikke lenger var lønnsom. Konkurransen med SAS og Norwegian ble for hard.

United har imidlertid holdt muligheten åpen for et comeback på ruten, i påvente av å kunne planlegge oppstart med håp om å kunne drive den lønnsomt.

Så langt har svarene vært «nei» fra selskapet når selskapet har svart på spørsmålet om de har vært aktuelt med en gjenåpning av ruten mellom Gardermoen og Newark som selskapet drev i 11 år før den ble lagt ned høsten 2015.

Slik er det fortsatt, og Norwegian og SAS kan puste lettet ut.

– Dessverre, sier selskapets salgssjef for Norden og Baltikum, Robin Schoug, til flysmart24.no.

– Jeg skulle ønske jeg hadde positive nyheter for Oslo, men det har jeg ikke. Vi venter ingen endringer i rutetilbudet vårt for neste sommer, sier han.

Det betyr konkret at Uniteds tilstedeværelse i Skandinavia neste år fortsatt vil være den ene ruten mellom New York og Stockholm Arlanda. Heller ikke ruten til København vil ifølge Schoug bli gjenåpnet.

Schoug forklarer situasjonen med den tøffe konkurransen mellom Oslo og ulike byer i USA.

– Det er fortsatt en utfordring å sikre høy nok inntekt på ruten. Vi har et begrenset antall fly og de må vi bruke på de rutene som gir oss best lønnsomhet, sier Schoug.

United, som da het Continental Airlines, var lenge alene om å operere rute mellom New York og Oslo.

SAS stanset sin rute i 2004. Etter at ruten hadde vært ubetjent noen måneder kom Continental Airlines i gang med flyvinger høsten samme året.

Ruten gikk etter hvert meget godt, og til tider var selskapet oppe i to daglige avganger for å dekke etterspørselen. Den var blant de mest lønnsomme rutene United hadde til Europa.

Etter hvert kom SAS tilbake med sin rute i tillegg til at Norwegian startet opp sin direkterute til JFK-flyplassen i 2013.

Dermed ble konkurransesituasjonen for tøff for United som la ned sin rute i 2015.