Norwegian overtar for konkursrammet charterselskap

Primera Air har slått seg selv konkurs. Foto: Knut-Erik Mikalsen

Den norske pakkereisearrangøren Solia regner ikke med at konkursen i charterselskapet Primera Air skal få store følger for norske reisende. Selskapet slo seg konkurs mandag kveld.

Det konkursrammede danske selskapet har fløyet for Solia på turene først og fremst til Madeira.

– Nei, Primera Airs konkurs vil kun ramme Solia i et meget begrenset omfang, opplyser informasjonssjef Peder Hornshøj i danske Bravo Tours til flysmart24.no.

Han sier at Solia har to turer som var satt opp med Primera Air den nærmeste tiden: En denne uken, på onsdag, og en neste uke.

-Vi håper at vi i løpet av dagen skal finne en løsning for disse to flyvningene slik at de som skal til og fra Madeira kan reise som normalt, opplyser Hornshøj.

Solia har for et halvt år siden inngått avtale med Norwegian om å overta flyvingene til og fra Madeira for sine gjester.

-Denne kontrakten ble inngått for mer enn et halvt år siden, sier Hornshøj.

Konkursen merkes langt hardere i Danmark og Sverige, der tusenvis av gjester nå har strandet i utlandet og venter på at reisearrangøren skal skaffe dem fly hjem.

Selskapet har en rekke flyvninger mellom skandinaviske flyplasser og populære feriedestinasjoner, som Middelhavet og Kanariøyene, og flyr både charteroperasjoner og vanlige ruteflyvninger.