Klart for første direkterute mellom Kina og Norge

Hainan skal starte rute mellom Beijing og Oslo til våren. Foto: Avinor

Så er det klart: Det kinesiske flyselskapet Hainan Airlines åpner våren 2019 en direkterute mellom den kinesiske hovedstaden Beijing og Oslo lufthavn.

Etter lang tids planlegging ble det tirsdag klart at selskapet blir det første som flyr vanlig rutetrafikk mellom Norge og Kina. Ruten vil få tre ukentlige avganger, og vil bety at den raskt voksende gruppen av kinesiske turister får en enklere og raskere vei til Norge enn før.

Det vil bli slutt på at kinesiske turister skal være nødt til å fly via Stockholm, København eller Helsingfors for å komme til Norge.

– Den nye ruten er den første direkteruten mellom Kina og Norge som drives av et kinesisk selskap. Med dette får Hainan Airlines et forbedret rutetilbud mellom Kina og Europa, sier Mr. LIU Jichun, Vice President i Hainan Airlines.

Kinesiske myndigheter ga klarsignal for ruten i vår. Hainan er det fjerde største i Kina, og det største privateide flyselskapet i landet. At ruten nå bli en realitet betyr at Oslo Lufthavn er den siste av hovedflyplassene i Skandinavia som får direkterute til det store markedet.

– Denne nye ruten vil stimulere utviklingen av et godt økonomisk samarbeid for Kina og Norge, samt Norden, sier  LIU Jichun.

Hainan vil trolig bruke rundt 10 timer på turen til Oslo. Det er ennå ikke avgjort hvilke dager ruten vil bli operert på.

– Dette er en svært god nyhet for norsk reiseliv, næringsliv, og turisme. Hainan er et stort internasjonalt flyselskap og dette vil også bety at enda flere kinesiske turister får muligheten til å oppleve alt Norge har å by på, sier lufthavndirektør Øyvind Hasaas ved Oslo lufthavn i en pressemelding tirsdag.

Ruten vil bli operert med en Airbus A330-300. Flytypen har hos Hainan 292 seter, fordelt på 32 i businessklasse og 260 i økonomiklasse.

Selskapet vil fly over den såkalte Sibir-korridoren, som er den korteste strekningen mellom våre to land. Det kan bruke avtalen mellom Kina og Russland på dette punktet. Norwegian har i lang tid også jobbet for å kunne fly den rskeste strekningen mellom Norge og Asia, men her har Norge fått nei av russerne.

For Norge vil forbindelsene ha stor betydning:

– Norge er det landet i Norden med det høyeste antallet kinesiske turister. Denne trenden har utviklet seg svært positivt de siste årene. Derfor er det naturlig at et så stort og anerkjent flyselskap som Hainan ønsker å åpne en direkteforbindelse til Oslo lufthavn, sier Hasaas i pressemelingen.

Hainan har oppnådd og beholdt «Skytrax World’s 5-Star Airline-rating» i åtte år. Selskapet blir det tredje 5-stjerners selskap som operer på Gardermoen, og komme i tillegg til Qatar Airways og Lufthansa.

Lik flysmart24.no på Facebook