«Business-servering» for de som reiser bak hos SAS

Fra november skal SAS' passasjerer på økonomiklasse kunne bestille er bedre matopplevelse. Foto: SAS

Reis på billigste måte, men få servering som om du satt foran gardinen. Slik blir det for passasjerene på langrutene til SAS fra november.

Selskapet innfører noe det kaller «premium menue», et helt nytt tilbud som blir tilgjengelig for den store majoriteten som reiser på de billigste billettene.

Det innebærer at passasjerene bak kan oppgradere maten de vil spise på turen med valg fra en egen meny. De blir ikke lenger nødt til å velge kun blant det tilbudet som til enhver tid måtte finnes om bord.

– Å få muligheten til å tilpasse sin egen flyreise ved å legge til det lille ekstra, er noe vi tror våre passasjerer verdsetter, selv når man velger å reise bak i kabinen, sier Karl Sandlund som er  kommersiell direktør i SAS.

Selskapet håper med dette at disse passasjerene, i likhet med de som reiser på pluss-billett og businessclass, skal være sikret en bedre matopplevelse og dermed også en bedre flyopplevelse.

Artikkelen fortsetter under bildet

Dette er biff-menyen på langrutene. Foto: SAS

Kundene skal kunne velge på en egen meny mellom fire hovedretter som de kan forhåndsbestille, til priser fra 190 norske kroner og oppver.

Uansett hvilke av de fire tilbudene på menyen kunden velger, vil det i tillegg til hovedrett også følge med forrett og dessert.

De fire rettene består av kjøtt, fisk eller skalldyr, kylling eller kalkun, samt vegetar.  Til alle rettene er det inkludert drikke.

SAS-sjefen har stor tro på det nye serveringstilbudet:

– Absolutt. Vi vet at våre passasjerer verdsetter nye løsninger som er med på å gi en tilpasset og mer personlig opplevelse av flyreisen, sier Sandlund.

Passasjerer på langruter blir servert to måltider, og det andre måltidet som

Dette bekrefter også salgstallene for denne type servering på de kortere flydistansene.

SAS introduserte forhåndsbestillinger for passasjerer på kortrutene i 2016, og siden den gang har etterspørselen bare vokst til om lag 120.000 måltider på et år.

For noen uker siden økte SAS tilbudet om å kjøpe mat fra egen meny på forhånd til også å omfatte enkelte innenriks ruter. I dag er det mulig å kjøpe maten hvis man flyr på ruter som varer mer enn 80 minutter.

Forhåndsbestillingen skjer enten når de bestiller billettene, eller senere ved å logge seg inn på egen bestilling på selskapets nettsider senest 24 timer før flyet skal gå.

Lik flysmart24.no på Facebook