Hissig lavprisselskap lanserer nye London-ruter fra Norge

Wizz Air åpner rute fra Oslo og Bergen til London Luton Airport. Foto: Wizz Air

Det ungarske lavprisselskapet Wizz Air fortsetter sin raske ekspansjon i Norge. Nå åpner selskapet en helt ny rute til London Luton fra Oslo og Bergen.

Fra før av går flyene nærmeste i skytteltrafikk mellom Oslo og London, med både SAS, Norwegian, British Airways og Ryanair i markedet.

Dette er det tøffeste markedet ut av Oslo, og der man i disse dager ser at Ryanair operer med priser på under femtilappen for en billett i januar.

Det ser ikke ut til å skremme Wizz Air som starter daglig rute mellom Gardermoen og London Luton Airport fra 16. september. Selskapet oppgir at de vil legge seg på en pris på 24.99 britiske pund, det vil si rundt 270 norske kroner per strekning.

Ruten til Bergen starter allerede 1. juli og skal gå fire ganger i uken – mandag, onsdag, fredag og søndag.

Luton Airport er et nytt flyplassbekjentskap fra det norske markedet.  Verken Oslo eller Bergen har rute til denne flyplassen, det er det kun Tromsø som har. Denne ruten, som går to ganger i uken, ble startet sist lørdag.

LES OGSÅ: Ga bort førsteklasse-setet sitt til mor med sykt barn

Wizz Air har etablert et eget England-selskap som driver trafikk fra de store byene på de britiske øyene, og har laget en base for denne ekspansjonen nettopp på Luton. I tillegg til rutene til Oslo og Bergen, lanserer selskapet fire nye ruter fra Luton som ligger 4,5 mil nord for verdensmetropolen. Det er den fjerde største flyplassen i London.

Som flysmart24 skrev for noen uker siden har Wizz Air hatt ambisjon om å vokse på Oslo Lufthavn. Selskapet har etablert tre nye ruter fra flyplassen i løpet av de siste månedene, til Budapest, Gdansk og Krakow.

Flyanalytiker Hans Jørgen Elnæs sier at Wizz Air trolig kommer med enda flere ruter i løpet av de nærmeste årene, og at det trolig blir flere ruter til Vestlandet og Nord-Norge.

Wizz Air har vokst kraftig i lavprismarkedet i Europa de senere årene, og truer nå Norwegians posisjon som Europas tredje største lavprisselskap etter Ryanair og EasyJet. Selskapet har sin tyngste trafikk i Øst-Europa, men har gradvis bygd seg opp også i det vestlige Europa.