Nå blir det bedre wifi hos Norwegian – det blir ikke gratis

Med høyhastighets-wifi på flyene vil Norwegian kreve betaling for de beste pakkene. Foto: Knut-Erik Mikalsen

Norwegian følger etter SAS og installerer nå høyhastighets-wifi på sine fly i Europa. Selskapet følger etter SAS også når det gjelder å ta betaling for strømming.

Det forbedrede wifi-anlegget installeres i løpet av februar på alle selskapets fly av typen Boeing 737-800, flyene som selskapet bruker på kortdistanser i Europa-trafikken.

Til nå har Norwegian tilbudt gratis wifi på sine fly, men mange har klaget over dårlig kvalitet. Med fulle fly har det vært hard kamp om å få kople seg opp og ikke minst få bruke nettet med akseptabel hastighet.

Nå blir det en kraftig forbedring, lover selskapet. Flysmart24.no har tidligere skrevet at det nye wifi-systemet skal virke fra gate til gate. Det betyr at du kan begynne surfingen allerede når du kommer inn i flyet.

Norwegian tilbyr allerede gratis nett på europeiske flyvninger, men den nye tjenesten gjør det mulig å strømme musikk, filmer og TV-serier. Nesten alle flyene i Norwegians europanettverk vil tilby den oppgraderte wifi-tjenesten allerede i slutten av februar i år, skriver selskapet i en pressemeling søndag.

Det vil fortsatt være et gratis surfealternativ på flyene. Den nye tjenesten blir inndel i tre grupper:

1. Grunnpakken heter Surf og er gratis og gjør det mulig å surfe på nett, sende meldinger og e-post .

2. Neste steg heter Sosial + Surf  og er høyhastighets-wifi som gjør det mulig å surfe raskere på nett og gir tilgang til alle sosiale medier. Prisen her er 5 euro, rundt en femtilapp.

3. Den beste pakken heter Strem + Surf  og er høyhastighets-wifi som i tillegg til å surfe og oppdatere seg på sosiale medier også gjør det mulig å strømme musikk, filmer og TV-serier. Her er prisen per enhet på 12 euro, rundt 120 kroner.

Selskapet skriver at dette er priser i en introduksjonsfase. Det betyr at prisene vil bli høyere når prøveperioden er over, uten at man angir hva prisen da vil bli. Presseansvarlig Andreas Hjørnholm i Norwegian sier til flysmary24.no at det ikke er avgjort hvor lenge prøveperioden skal vare.

– Vi jobber kontinuerlig med å forbedre kundeopplevelsen og er stolte over å kunne tilby høyhastighets-WiFi på europeiske ruter. Vi vet hvor viktig det er for våre passasjerer å være på nett og tror dette vil bli godt mottatt. Siden vi lanserte gratis WiFi på våre flyvninger i Europa i 2011, har flere millioner av våre kunder surfet om bord, sier kommersiell direktør Helga Bollmann Leknes i Norwegian i pressemeldingen.

Norwegian har hatt gratis wifi siden 2011 da selskapet ble det første flyselskapet i verden til å lansere gratis wifi på europeiske ruter.

I januar i år startet Norwegian installering av wifi på selskapets langdistansefly. Norwegian blir dermed verdens første lavprisselskap som tilbyr gratis wifi på interkontinentale flyvninger.

SAS installerte sin høyhastighets-wifi på flyene i fjor sommer, og nesten alle av selskapets kortdistanse-fly kan nå tilby 12 megabits per reisende. SAS har også høyhastighets-nettverk på sine langdistansefly.

Lik flysmart24.no på Facebook