Feriehoteller med barneforbud er blitt bestselgere

Atlantic View på Gran Canaria var det første voksenhotellet Ving lanserte. I dag er det et av selskapets mest populære hotell. Foto: Knut-Erik Mikalsen

Da Ving for over 10 år siden introduserte tilbudet om Syden-hotell med barneforbud utløste det et ramaskrik blant småbarnsforeldre. I dag er kritikken borte, og hotellene er blant bestselgerne.

Tilbudet ble kalt for «voksenhotell», og var et tilbud til feriegjester som ønsket å bo godt på de populære reisemålene, men som ikke ville bli plaget av støy som barns lek og annen aktivitet nødvendigvis fører med seg.

Hotellene, med en høyere standard enn mange andre charterhotell, var åpne kun for gjester over 16 år.

– Nå er disse hotellene blant våre mest populære, og det kommer stadig nye hotell som har aldersgrenser, sier informasjonssjef Siri Røhr-Staff i Ving til flysmart24.no.

Da det første hotellet kom, Atlantic View i Playa del Inglés på Gran Canaria, utløste det store protester fra Syden-kunder som sterkt mislikte at ikke alle hotell for åpne for alle.

Ving viste imidlertid til at dette var bare ett av flere hundre hotell, og der alle de andre var åpne for barnefamilier. Etter hvert stilnet protestene da også mange voksne med barn benyttet anledningen til å skaffe seg en aleneferie på voksenhotell. Det gikk ikke lang tid før det første hotellet ble fylt opp, og nye ble lansert.

– Vi har satset stort på konsepthotell i mange år, og det skal vi også fortsette med. I løpet av 2019 lanserer vi 20 nye hotell, blant annet i Spania, Hellas, Tyrkia og på Kypros. Vi vet fra før av at de mest fornøyde gjestene våre bor på våre egne konsepthotell, og det er også disse gjestene som kommer tilbake år etter år, sier Røhr-Staff.

Det mest populære voksenhotellet for Ving er Sunprime Pearl Beach på Kos, deretter følger Sunprime Alanya Beach i Tyrkia mens Sunprime Atlantic View på Gran Canaria nå er det tredje mest etterspurte hotellet.

Disse hotellene er utstyrt for å passe de voksnes behov, og kjemisk fritt for bamseklubber. Derimot er rommene moderne designet, og noen hoteller kan tilby egne suiter. Maten og drikken er mer eksklusiv enn på andre hoteller.

De har egne spa-tilbud, oppvarmede bassenger og treningsfasiliteter for de som trenger å røre på seg. Det er også tilbud om personlig trener på flere av hotellene. Hjemreisen skjer med innsjekk på hotellet.

Etter at antall voksenhoteller har blitt bygd ut, har også etterspørselen tatt seg kraftig opp:

-Etterspørselen etter voksenhotell er ganske stabil i løpet av en sesong. Sunprime har 50 pluss som største kundegruppe på våren og høsten, mens det midt på sommeren er en mye større andel voksne i alderen 18-29 år som vil bo og spise godt på Sunprime, sier Røhr-Staff.

Også hos TUI er det stor etterspørsel etter hotell forbeholdt voksne:

-Voksenhotellene er veldig populære. Vi har omtrent 50/50 barnefamilier og voksne som reiser uten barn. Aldersspennet på disse hotellene varierer mye fra destinasjon og tid på året. Jeg vil si det er en god miks. Jeg bor ofte på denne type hoteller selv og aldersspennet har da vært fra 30 – 50, sier informasjonssjef Nora Aspengren i TUI.

Lik flysmart24.no på Facebook