Nå kommer wifi også på Norwegians langruter

Halvparten av Norwegians langdistansefly vil neste år ha installert wifi om bord. Foto: Norwegian

Norwegian blir det første lavprisselskapet i verden som innfører gratis wifi på ruter mellom Europa og USA og Asia. Det første langdistanseflyet med wifi er allerede i drift.

Det er de nyeste langdistanseflyene, av typen Boeing 787-9 Dreamliner, som skal få trådløst internett om bord i tillegg til de splitter nye Boeing 737 MAX-flyene.

Dreamliner-flyene brukes på de lengste av selskapets ruter – til USA, Sør-Amerika og Asia. Norwegian har 24 fly av den typen langdistansefly som nå skal få wifi.

Selskapet vil ha to kvaliteter å tilby. Den ene er gratis, men de som krever den aller høyeste hastighet må imidlertid være forberedt på å punge ut. Den vil koste 12.95 euro for tre timer.

MAX-flyene brukes mest på de mellomlange rutene som for eksempel mellom Oslo og Dubai, men også på transatlantiske ruter fra Storbritannia til østlige deler av USA.

Dermed blir det samme wifi-produkt på langrute som på dagens Europa-ruter, der nesten alle fly er utstyrt med wifi om bord.

Norwegian vil i tiden fremover vik kunne tilby gratis wifi på stadig flere fly, og i løpet av neste år vil over halvparten av Dreamliner-flyene ha gratis wifi om bord. Det første flyet med bredbånd om bord er allerede i luften, det ble levert selskapet den 18. desember i fjor.

Norwegian vil tilby to ulike pakker: Den ene kalles Basic Option og vil være gratis, mens høyhastighetsforbindelsen Premium Option blir et betal-tilbud som vil koste 12.95 euro for tre timer. På sistnevnte vil man kunne strømme musikk, film og tv-serier.

Når Norwegian nå frå wifi om bord på sine interkontinentale fly, vil selskapet stille likt med SAS som allerede har wifi om bord på sine langrutefly. Men i motsetning til hos Norwegian må reisende på økonomiklasse hos SAS betale ekstra for å bruke wifi hos SAS.

Norwegian installerer gratis wifi også på sine Boeing 737 MAX-fly løpende.

Lik flysmart24.no på Facebook